Un fost primar de sat din Olt a fost pus responsabil cu proiectele Consiliului Județean Timiș – un traseist politic care a trecut pe la PNL, UNPR și ALDE

Consiliul Județean Timiș este condus din toamna anului 2020 de cea mai incompetentă administrație din istorie, administrația PNL, care îl are în frunte pe un fost primăriaș de sat, de la Dudeștii Noi, Alin Nica, care este acuzat în trei dosare penale, care se află în cercetarea procurorilor de la Parchetul Curții de Apel Timișoara.

Lipsit de orice anvergură personală, intelectuală sau politică, Alin Nica este acuzat continuu de incompetență, ba chiar, este primul șef din istoria CJ Timiș care este acuzat că nici măcar nu merge la birou, iar Consiliul Județean este condus de și prin diverse persoane, o politică care a făcut ca la aproape trei ani de mandat, administrația PNL să devină administrația ZERO, deoarece nu a reușit nici măcar să prezinte publicului un singur proiect major de dezvoltare propriu. Singura reușită a fost să continue implementarea proiectelor moștenite de la fosta administrație PSDobra.

Ne întrebăm dacă fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, ar fi avut aceeași atitudine iresponsabilă față de județ, față de problemele primăriilor și îi trata pe alegători cu același dispreț, ce mai implementa astăzi Alin Nica și administrația PNL?

După câștigarea alegerilor de către PNL la sfârșitul lunii septembrie 2020, cu sloganurile mincinoase “Dezvoltăm Timișului“ și “Timișul la nivel european“, Alin Nica a transferat rapid în administrația județeană două persoane din Primăria Dudeștii Noi, unde fusese primar 16 ani.

Este vorba despre un șofer, care îi fusese slugă credincioasă peste 10 ani, dar care și-a dat demisia la nici un an de la transferul în CJ Timiș și a dispărut. Dar a dispărut total, așa cum dispar diverse persoane în Rusia, de exemplu. Un aspect neelucidat nici astăzi, deoarece nimeni la nivel public nu i-a cerut explicații lui Alin Nica privind această situație. De aceea, putem oare specula că omul a văzut ceva ce nu trebuia să vadă? A aflat ceva ce nu trebuia să afle? A fost martorul unor evenimente dubioase?

O altă persoană transferată în CJ Timiș în primele săptămâni de după alegerile locale a fost un funcționar, care se ocupase de achizițiile publice al Primăriei Dudeștii Noi. Este vorba despre un anume Cosmin Ungureanu care a fost pus responsabil cu….achizițiile publice al Consiliul Județean Timiș.

Însă, Cosmin Ungureanu, deși este văzut de colegii săi din CJ Timiș drept o persoană moale, lipsită de viziune și anvergură, anxioasă, oarecum ridicolă, precum șeful său Alin Nica, a fost pus șef al Direcției de dezvoltare sustenabilă și investiții.

Coincidentă sau nu, imediat după această numire, Consiliul Județean Timiș a fost zguduit de un nou scandal, activitatea favorită a lui Alin Nica, care a băgat atât CJ Timiș, cât și PNL Timiș, dintr-un circ în altul.

Scandalul a fost generat de solicitarea PSD Timiș de înlocuire a administratorului public al CJ Timiș, Marian C. Vasile, solicitare care conform surselor Buletin de Timișoara, a venit chiar de la Alin Nica, care nedorind să o facă direct, i-a rugat pe partenerii săi de la PSD să o lanseze public.

Cert este că în prima fază, în luna mai 2023, Marian C. Vasile, care a jucat mai mult de doi ani rolul de mână dreaptă a șefului CJ Timiș, deoarece Alin Nica i-a delegat acestuia toate, TOATE, atribuțiile pe care legal le poate delega, a fost mazilit și lăsat aproape fără atribuții, deci de la o extremă la alta. Marian C. Vasile a rămas în funcție, dar precum o cutie goală din care a fost scos tot conținutul. O altă situație aberantă și ridicolă marca Alin Nica.

Deoarece nevoia de slugi a șefului CJ și PNL Timiș Alin Nica, este nemărginită, pe data de 21 iunie 2023, la nivelul CJ Timiș a fost creat noul Marian C. Vasile, adică noua slugă perfectă.

La acea dată, șeful CJ Timiș, Alin Nica, semna o Dispoziție, pe care o puteți vedea mai jos, prin care îi delega atribuțiile de monitorizare a TUTUROR proiectelor aflate în implementare la nivelul Consiliului Județean Timiș, șefului Direcției de dezvoltare sustenabilă și investiții, Cosmin Ungureanu, adică funcționarului adus de la Primăria Dudeștii Noi.

Însă, istoria lui Cosmin Ungureanu este una interesantă. Acesta, înainte de a ajunge angajat al Primăriei Dudeștii Noi, fiind responsabil cu achizițiile publice, a fost primar. Și nu oriunde, ci în județul Olt. Și nu orice primar, ci unul traseist, care a trecut de la PNL, la UNPR și apoi la ALDE, așa cum puteți citi AICI.

Așadar, Cosmin Ungureanu, pus responsabil cu TOATE proiectele Județului Timiș, a fost primar al comunei Curtişoara, județul Olt. De unde și întrebarea cum ajunge un primar din Olt, angajat tocmai în Primăria Dudeștii Noi din Timiș?

Dar, pentru ca eventuala controversă să fie absolută, să mai spunem că potrivit declarației de avere din 2017, Cosmin Ungureanu a îndeplinit pe parcursul anului 2016 mai multe funcții care concomitent sunt incompatibile.

Conform documentului, Cosmin Ungureanu a fost în anul 2016 consilier local la Curtişoara, primar la Curtişoara și administrator public într-o altă comună tot din județul Olt, Bălteni.

Așadar, Consiliul Județean Timiș a ajuns să fie condus după zicala: cine se aseamănă se adună. Drept urmare un fost primăraș de sat, Alin Nica, i-a delegat responsabilitatea proiectelor județului Timiș unui alt primăraș de sat, dar din județul Olt.

Reamintim că la nivelul CJ Timiș, pe lângă Alin Nica, anchetat de procurorii Parchetului Curții de Apel Timișoara, vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, care a fost găsit în conflict de interese, în luna aprilie 2023; consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, a fost declarat incompatibil, iar purtătorul de cuvânt al administrației județene, Loredana Lungu, este cercetată pentru posibile conflicte de interese.

Să nu uitați cum v-au păcălit PNL-iștii în 2020 cu sloganul “Timișul la nivel european“, dar de anvergura județului Olt.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole