Dominic Fritz, vizită pe șantierul de pe Calea Bogdăneștilor: suntem la zi cu plățile și lucrările sunt în grafic – în a doua jumătate a anului viitor le finalizăm

Primarul Dominic Fritz a efectuat o vizită pe șantierul de pe Calea Bogdăneștilor.

Edilul spune că municipalitatea este la zi cu plățile, iar lucrările sunt în grafic.

“Am fost pe șantierul de pe Calea Bogdăneștilor și am verificat cu echipa din primărie, dirigintele de șantier și constructorul stadiul lucrărilor. Șantierul a început în martie anul trecut și la finalizarea lucrărilor vom avea un bulevard verde, atât ca opțiuni de mobilitate, cât și ca amenajare.  Se schimbă toate rețelele și toate vor fi subterane. Dispar toți stâlpii vechi de electricitate, se reabilitează drumul, se modernizează linia de tramvai și vom avea linie înierbată. După ce am cerut îmbunătățirea proiectului, vor fi 2,85 km de piste moderne și sigure, de 1,5m lățime și trotuare cu lățimea corespunzătoare de 2m. Vom planta 336 de arbori și amenajăm 10.000 mp de spațiu verde. Întreaga infrastructură va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și cu mobilitate redusă. Acum se lucrează pe porțiunea dintre Cetății și Alexandrescu la rețele de gaz, apă și canal. Au fost și lucrări neprevăzute, constructorul a găsit conductele vechi de apă-canal, care nu au fost scoase acum câteva decenii când s-a înlocuit rețeaua. S-au scos acum. Până la finalul anului, estimăm ca toate cele 4 benzi de carosabil din această porțiune să fie la stratul de asfalt“, a spus Dominic Fritz.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene

“Lucrările la canalizare, rețeaua de apă și gaz sunt peste 70% realizate și urmează lucrările la linia cale de tramvai în vara aceasta. Stadiul este 40-45% pentru canalizația tehnică pentru fibra optică și electrice. Rețeaua de termoficare e finalizată cu excepția intersecției cu Cetății. Pe perioada iernii, pentru a face mai facil accesul riveranilor, s-a amenajat un drum provizoriu care odată cu avansarea lucrărilor va fi îndepărtat. Până atunci, echipele constructorului de salubrizare spală și curăță porțiunea de carosabil care este dată în circulație (Alexandrescu – Dunărea). Suntem la zi cu plățile și lucrările sunt în grafic. Estimăm că în a doua jumătate a anului viitor să le finalizăm. Proiectul este finanțat prin fonduri europene, iar pentru 59 de milioane de lei (cheltuielile neeligibile) am încheiat un acord cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Am vrut să fim siguri că vom putea plăti la timp mereu și să menținem ritmul pe șantier“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole