Partidul Umanist Social-Liberal a organizat o conferință de presă la finalul acestei săptămâni pentru a anunța intențiile legate de anul electoral viitor.
Printre participanți s-a numărat și fost șef al CJ și PSD Timiș, Titu Bojin, acum membru al PUSL, care a băut cu sete dintr-o sticlă chiar în fața camerelor de luat vederi, în timp ce lidera Maria Grapini anunțat că partidul dorește un scor de 7% în cadrul alegerilor locale. Probabil că setea veteranului politicii județene a venit de la transpirațiile pe care l-au apucat când a auzit ținta impusă la alegeri.
Gestul lui Titu Bojin nu este singular în peisajul politicii locale, și este de înțeles, fiind locuitor la sat, în Remetea Mare, la fel un procedat și viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără sau consilierul local PNL Timișoare, Lorenzo Barabaș.
Cu ocazia conferinței de presă, vicepreşedintele Partidului Umanist Social-Liberal, europarlamentarul Maria Grapini, cunoscută ca fiind în mari clinciuri cu limba română, a declarat, că a crescut numărul de membri ai filialei PUSL Timiş la 1.100, iar în 18 noiembrie va avea loc conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene.
„Politica noastră este ca în decembrie să facem o analiză şi un consiliu naţional să vedem cum stau toate judeţele, iar cel târziu în ianuarie 2024 se va lua decizia dacă vom merge singuri în alegerile locale de anul viitor sau în alianţă cu PSD. Am reuşit să conving un om de afaceri apolitic, pe Ştefan Belenco, pe care l-am numit preşedinte al filialei Timişoara a PUSL. Acum, şansa organizaţiei Municipiului Timişoara este să crească foarte sănătos şi bine, sub conducerea acestui lider care şi-a asumat să intre în politică. Este dorinţa mea ca oamenii de afaceri care au reuşit în business, care au 40-45 de ani, să se implice. Dacă sunt nemulţumiţi de politicile publice, trebuie să intre şi să fie înlocuiţi cei care nu sunt performanţi. În alegerile locale vrem un scor de 7%„, a detaliat Maria Grapini.
În altă ordine de idei, eurodeputata a subliniat că persoanele care au centrale termice nu trebuie să fie îngrijorate. Maria Grapini a precizat că Directiva legată de eficientizarea clădirilor este în fază de negociere instituţională, dar statele membre au foarte multe sarcini în această Directivă.
„Aşadar, nu le scoate nimeni centralele pensionarilor, iar eu am atenţionat că România, la fel ca şi celelalte state, trebuie să se pregătească şi să aibă măsuri pentru persoanele vulnerabile. Directiva se adresează mai ales noilor construcţii de clădiri şi renovărilor care ţin de eficientizare energetică, până în maximum 2040 statele membre trebuie să ajungă să renunţe la încălzirea pe combustibili fosili, dar pe hibrid se poate. Responsabilitatea este a statului pentru această trecere, dar acum nu le scoate nimeni centrala din case„, a încheiat Maria Grapini.