Scandal în PNL Timiș – un consilier județean demisionează: “filiala Lugoj a decis să-l lase pe Alin Nica să se bucure de compania cercetaților penal“ – cine intră?

U nou scandal a izbucnit în PNL Timiș, un partid măcinat de conflicte și execuții politice de la preluarea puterii de binomul Alin Nica&Dănuț Groza și care au dus la scindarea partidului în mai multe grupări.

Ca urmare a acestor scandaluri și execuții politice, deputatul PNL Timiș, Claudiu Chira, s-a alăturat partidului înființat de Ludovic Orban, Forța Dreptei, iar consilierul local din Timișoara, Raul Ambruș, împreună cu sute de foști liberali, a fondat Platforma Liberală și a continuat parteneriatul administrativ cu USR pe care îl negociase din postura de secretar general al PNL Timișoara, funcție deținută până la scandalul din vara anului 2021.

Primarii PNL Timiș sunt la rândul lor scindați în mai multe grupuri, care în vara trecută chiar au solicitat oficial conducerii centrale a PNL înlocuirea din funcție a președintelui Alin Nica și a secretarului general Dănuț Groza.

Astăzi, potrivit publicației LugojInfo, consilierul județean PNL din Lugoj, Mihai Anghel, a demisionat din calitatea de consilier județean.

Unul dintre cei mai activi membri ai PNL Lugoj, a decis că e momentul sa se distanțeze de Alin Nica si de gașca lui de la Consiliul Județean. Deși Anghel nu a dorit sa comenteze decizia, invocând motive personale, liberalii lugojeni susțin ca demisia este un răspuns la atitudinea tot mai toxica pe care liderul Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, o are fata de colegii din filiala lugojeana si nu numai. In cei aproape trei ani, Nica s-a remarcat doar prin răfuieli personale si nu a ajutat deloc Lugojul, indiferent ca e vorba de administrație sau de sport, un domeniu in care Anghel a făcut minuni in ultimul an. Așadar, mai toți liberalii lugojeni se dezic de liderul partidului si al consiliului județean. Va reamintim ca in urma cu câteva luni, in timp ce ANI anunța ca seful CJT are de dat niște explicații cu privire la respectarea legii, Nica se dădea in spectacol, susținând ca așteaptă ca primarul de la Lugoj sa stea cu mana întinsa la el. Declarația a stârnit revolta întregii filiale, dar si a simpatizanților PNL din Lugoj, care au decis sa il lase singur pe șeful CJT, sa se bucure de compania cercetaților penali cu care se etalează public“, arată astăzi LugojInfo.

Decizia vine chiar în ziua în care Alin Nica anunța că își dorește să mai candideze la un nou mandat în fruntea CJ Timiș.

Potrivit unor surse politice consultate de Buletin de Timișoara, Consiliul Județean se va întruni marți în ședință extraordinară pentru a vacanta locul lui Mihai Anghel.

Conform listei PNL Timiș la Consiliul Județean, cei care ar putea intra în locul lui Mihai Anghel sunt în ordine: Ioan Delvai (fost primar PDL la Giarmata), Adrian Colhon, Balint Petrescu, Gabriel Cruciat.

Reamintim că șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat în luna ianuarie 2023 de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, a fost găsit în conflict de interese, în luna aprilie 2023.

Totodată, deputatul PNL Timiș, Cosmin Șandru, este trimis în judecată pentru corupție alături de fostul director al STPT și consilier județean PNL Timiș, Nicolae Bitea.

Nu în ultimul rând liderul de grup al PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost găsit și el incompatibil în luna aprilie 2023, fiind acuzat că a în calitate de consilier local a încheiat printr-o firmă contracte cu societăți aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole