PSD și Pro România critică noua organigramă a CJ Timiș: cuprinde interese politice grosolane – o manevră ieftină de a scăpa de personaje incomode – cine seamănă vânt, culege furtună

Consiliul Județean Timiș are o nouă organigramă. Este cea de-a treia reorganizare de la preluarea mandatului de președinte al CJ Timiș de către Alin Nica (PNL).

Reorganizarea constă în reînființarea unei direcții și a unui birou pe care aceeași administrație județeană le-a desființat în martie anul trecut. Este vorba despre Direcția de Investiții și Biroul de Comunicare. De asemenea, se reînființează și funcțiile de director de investiții și șef birou comunicare.

Scopul desființării celor două structuri a fost doar acela de a se scăpa de oamenii din conducerea lor.

Noua organigramă a Consiliului Județean Timiș a fost votată astăzi în plen cu 23 de voturi pentru ale PNL și USR.

Au fost nouă voturi împotrivă ale consilierilor județeni PSD și Pro România, și trei abțineri, printre care o abținere a răzvrătitului USR din CJT, Raul Olajos, așa cum puteți citi AICI.

Liderul grupului consilierilor județeni ai PSD Timiș Alexandru Iovescu, a criticat dur noua reorganizare.

Un cec în alb cere PNL Timiș de la timișeni, în condițiile în care dau dovadă de amatorism cât cuprinde și de interese politice grosolane! Întreg grupul PSD din CJ Timiș a votat împotriva schimbării, pentru a treia oară în 2 ani, a organigramei CJ Timiș! Este o manevră ieftină pe care o face administrația liberală pentru diverși pioni care trebuie mutați sau pentru a scăpa de personaje incomode.  A desființat în urmă cu 2 ani un birou de comunicare pe care acum îl reface, a desființat o direcție de investiții, pe care acum o reînființează, vicepreședinții CJ mai primesc câte un consilier personal în plus, dar nu explică de ce e nevoie de încărcarea organigramei cu încă doi consilieri personali și alte astfel de decizii. Măsurile administrative pe care le ia administratia liberală nu sunt în beneficiul timișenilor ci doar în beneficiul PNL! PSD Timiș este axat pe colaborare, construcție, identificarea de proiecte în beneficiul timișenilor și este oricând deschis să lucreze cu celelalte grupuri politice. Cuvinte cheie: ÎN BENEFICIUL TIMIȘENILOR!“, a declarat Alexandru Iovescu.

La rândul său, consilierul județean Pro România, Elena Micicoi, a atras atenția administrației peneliste că cine seamănă vânt, culege furtună.

Nici nu știu la ce să mă mai gândesc, dacă este management prin încercări, dacă este haos, dacă schimbăm direcții pentru oameni sau mutăm oameni pentru anumite funcții. Eu știu că politica e o negociere, dar mai știu și că negocierea este o artă. Nu mai lăsați actorași de mâna a doua să pună în scenă opere de prim rang pentru că ajungem undeva unde nu ne dorim nicicare. Oamenii acre lucrează în Consiliul Județean nu sunt niște pioni pe o tablă de șah. Să avem grijă ce semănăm, că dacă semănăm vânt culegem furtună la un moment dat“, a spus Elena Micicoi.

Și consilierul județean USR, fost PLUS, Raul Olajors, aflat în opoziție cu conducerea USR Timiș, a spus încă înainte de ședința de astăzi că modificările nu par de substanță, la prima vedere, crește doar numărul total de posturi de la 261 la 265.

Acesta i-a atras chiar atenția șefului USR Timiș, Dominic Fritz, că PNL nu a susținut niciuna dintre organigramele primăriei Timișoara. Apelul nu a contat deoarece consilierii lui Dominic Fritz au cauționat acțiunea lui Alin Nica.

Ce nu este prea clar, dovadă că acest proiect de hotărâre nu a primit avizele celor mai importante comisii – precum ECOF și COREX, este motivul pentru care se propune această reorganizare pe repede înainte, fără să vedem o eficientizare, prin reducerea numărului de posturi, ci mai degrabă o „bonificare” a celor 2 vicepreședinți cu câte un post de consilier (din 4 posturi noi, 50% sunt consilieri ai „vicilor”) și un oarecare efort de a „salva” zona de management de proiecte și investiții prin înființarea „Direcției de dezvoltare sustenabilă și investiții” care va subordona „Serviciul managementul proiectelor, Managerul public și Serviciul de investiții”. Această reorganizare mai are un semn de întrebare: celebrul Ruwatim, înființat pentru Studii, analize și Proiecte Europene, cu ce rămâne mai exact? Rămâne să ascultăm în plen argumentația executivului, comisiile de specialitate nefiind convinse până acum. Dacă totuși vrem să vedem cum arată o organigramă eficientă, vă invit să dați un click mai jos, să vedeți cum domnul Bolojan a înțeles cu adevărat să reorganizeze administrația. Adică 99 la Bihor versus 265 la Timiș. Și nu în ultimul rând, mă întreb: oare domnul Fritz și ai lui consilieri vor susține această organigramă tot așa cum a susținut-o și PNL-ul la Primăria Timișoara?“, a scris Raul Olajos pe Facebook.

O prezență din nou tăcută, absentă, a avut fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, aflat probabil încă în meditație profundă de autocăutare, care nu a catadicsit să aibă vreo părere pe subiect.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole