Gestul slugarnic făcut de Alin Nica față de noul său superior politic, Nicolae Ciucă, sperând că scapă de mazilire

Membru al bigtime #echipeicâștigătoare care s-a făcut praf după șase luni, șeful PNL Timiș, Alin Nica, pare că se dă de ceasul morții, sperăm totuși că nu cu “moartea pe moarte călcând“, pentru a intra în grațiile noul șef al PNL, generalul Nicolae Ciucă.

Vizibil ținut pe un preș de noul șef penelist Alin Nica arată cât de mic politic a ajuns.

Așa se face că ieri, 21 aprilie, Alin Nica a distribuit pe pagina sa de Facebook o postare a premierului Nicolae Ciucă, un gest pe care Liderii politici nu l-ar face nici în ruptul capului, ci asemenea metode de răspândire a mesajului Liderului intră în sfera de activități a membrilor de partid din liniile inferioare.

Gestul nu este întâmplător, ci el practic arată disperarea cu care șeful PNL Timiș încearcă să se mențină pe pozițiile deținute, având în vedere că în mediul politic din Timișoara se vorbește tot mai apăsat despre iminenta sa înlocuire de la partid, nemaiavând ce oferi politic, decât, temporar, niște bani pe la primari, în rest, perspectiva sa politică este ca și nulă.

Să ne amintim că recent Alin Nica practic dormea sub pernă cu icoana lui Florin Cîțu și se declara extrem de mândru de cum acesta a fost ales șef al peneliștilor, costul fiind compromiterea partidului.

“Sunt mândru să fac parte din #echipacâștigătoare a lui Florin Cîțu, noul președinte PNL!  Îl felicit pentru reușită, mai ales că nu a fost un drum deloc ușor, nici pentru el și nici pentru susținătorii lui. PNL a ajuns într-un moment de răscruce în care, din fericire, a învins dorința de reformă constructivă și de unitate în partid. Ieri, înainte de Congres, i-am spus lui Florin Cîțu că indiferent de rezultat, atât eu cât și echipa din Timiș îi vom rămâne alături, însă, pentru binele PNL, sper că va fi ales președinte. Victoria lui a fost clară, lucru care îmi dă încredere că membrii PNL înțeleg cine și ce valori sunt reprezentative pentru partidul nostru istoric“, scria recent Alin Nica, tot pe Facebook.

Gestul mai trebuie privit ținând cont și de un alt aspect. Cel care l-ar putea înlocui pe Alin Nica la șefia PNL Timiș este, conform discuțiilor din mediul politic, rectorul și deputatul Marilen Pirtea, care însă are probleme în privința curajului politic și menținerea unui curs de navigație stabil.

Marilen Pirtea a fost numit recent consilier onorific al…premierului Nicolae Ciucă, iar cu o zi înainte de postarea slugarnică a lui Alin Nica despre care vorbeam mai sus, pe 20 aprilie l-a însoțit pe șeful PNL într-o deplasare pe un șantier de la Oradea. Așadar, se află într-o poziție favorabilă de a prelua PNL Timiș, iar prin comparație cu echipa “bieților de pe sate“ ar fi alegerea naturală pentru spălarea imaginii peneliștilor. Dacă va fi așa sau nu ne vom convinge repede.

Cert este că orice minte care nu este legată de “sinecurile“ din cercul tot mai restrâns al camarilei lui Alin Nica își dă seama că PNL Timiș are nevoie de urgentă de o reîmbălsămare deoarece, așa cum Buletin de Timișoara scria într-un articol pe data de 01.11.2021, Alin Nica a rămas doar șoferul unui dric care conduce PNL Timiș la groapă.

Recomandăm spre lectură un articol din Dilema Veche din 2018, care se intitulează “De ce slugărnicia este o formă de necunoaștere“.

Screenshot

Recomandările noastre

Cele mai citite articole