Alin Nica – șoferul unui dric care conduce PNL Timiș la groapă

Echipa câștigătoare de la Timiș a PNL începe să o ia la vale vertiginos, iar consecințele acțiunilor politice ale lui Alin Nica și Dănuț Groza încep să aibă efecte devastatoare și ireversibile pentru filială. 

Liberalii lui Nica și Groza devin tot mai nefrecventabili pentru orice parteneri politici în afară de cei din decedatul USL, care așteaptă pe la uși diverse funcții și își mușcă pumnii că se amână intrarea la guvernare împreună cu ciuma galbenă. Calculele unor foste “apropiate“, cumnate și cumetri trebuie puse în așteptare. O rușine și pentru PSD Timiș să se alieze cu cei care le scuipau pozele în Piața Victoriei acum câțiva ani.

Drept dovadă că PNL este tot mai izolat pe scena politică este și faptul că Alin Nica a anunțat singur zilele trecute, nebăgat în seamă de nimeni, exact așa cum a și semnat inițial protocolul cu USR, încetarea colaborării în Consiliul Local Timișoara cu useriștii. Acest lucru a fost întărit de sinecuristul preferat al actualilor liberali, subprefectul Ovidiu Drăgănescu, într-o postare pe pagina de Facebook, cel care a folosit instituțiile de forță ale statului în interes de partid, faptă pentru care încă nu a răspuns în fața procurorilor.  

Oricum singurul punct din acel așa zis protocol, semnat de Alin Nica la o măsuță din sediul PNL, într-un gest care a stârnit hohote de râs, a fost alegerea ca viceprimar al Timișoarei a decorativului Cosmin Tabără și alegerea lui Cristian Moș, ca vicepreședinte al CJ Timiș.

Echipa care conduce astăzi PNL Timiș arată o absurdă negare a realității, deoarece mișcările de pe piața politică transmit tot mai evident că PNL Timiș se va rupe în patru în următoarele săptămâni.

Practic Alin Nica și Dănuț Groza vor rămâne cu o mână de primari de comune mici care astăzi nu sunt altceva decât mașina lor de vot în BPJ, legată la ochi și la urechi să nu vadă, să nu audă, unsă ca să funcționeze cu alocări de fonduri aberante pentru dimensiunea comunelor, dar care la alegeri nu pot produce mai mult de 350 până la 800 de voturi, în cazul fericit, și cu niște parlamentari tot mai uzați și compromiși, precum penalul Cosmin Șandru, irelevant ca persoană fizică, devenit deputat doar pentru că este un bun ginerică sau big time Alina Gorghiu, adică Elena Udrea de Timiș.

Realitatea este una singură. Alin Nica a pus pe butuci PNL Timiș și culmea atât de limitat este că nici nu realizează acest lucru.

PNL Timiș este absolut distrus în Timișoara de acțiunile abuzive și de forță ale echipei câștigătoare care au făcut ca liderul de facto al liberalilor din municipiu, Raul Ambruș, să își continue parcursul politic împreună cu circa 80% din membri PNL Timișoara, adică circa 500-600 de persoane, în cadrul Platformei Liberal Conservatoare Timiș.  

Deputatul Claudiu Chira a anunțat deja că și-a dat demisia din grupul parlamentar liberal și cel mai probabil va pune umărul la noua construcție politică inițiată de Ludovic Orban.

Mai rămâne Nicolae Robu, care reprezintă încă o forță politică în sine și dacă nu se alătură nici Platformei Liberal Conservatoare Timiș, inițiată de Raul Ambruș, lucru aproape exclus, și nici noului partid al lui Ludovic Orban, va fi încă un pol care va atrage adepți tot din PNL Timiș.

Așadar, Alin Nica și Dănuț Groza conduc astăzi o epavă pe care au eșuat-o în doar un an de zile, dar bufonul regelui încă rânjește dintr-un scaun prea mare pentru el și care îl arată de fapt cât de mic este.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole