Timișoara: Locuitorii unui cartier defavorizat s-au “bucurat enorm” că au plătit 10.000 de euro să o vadă pe Andra. Urmează să o plătească și pe Delia

Așa cum v-am informat deja aici, CJ Timiș a decis să-și organizeze anul acesta propriul Târg de Crăciun, la Muzeul Satului Bănățean, adică în cartierul în care locuitorii sunt revoltați de mulți ani din cauza poluării de la fabrica Continental.

Din păcate este și unul dintre cele mai defavorizate cartiere ale Timișoarei, pentru care nimeni nu a făcut nimic concret. Sunt oameni care trăiesc între fabrici, amplasate lângă locuințele lor.

În acest context social, administrația județeană a dat drumul la huzur, la spartul banilor. Târg de Crăciun, într-un muzeu al satului, unde sunt aduși unii dintre cei mai comerciali artiști din țara noastră și printre cei mai scumpi. După gard muncitorimea trăiește cu salarii mizere sau ajutoare sociale, iar dincolo de gard se plătesc onorarii de mii de euro pentru cântărești fără nicio valoare artistică.

Ce ironie totuși pentru votanții liberali. “Timișul la nivel european”, sloganul de campanie, este pus în practică la Muzeul Satului. Vorba aia “poți scoate țăranul din sat, dar nu poți scoate satul din țăran”, nici măcar din cel cu bască.

Total se întâmplă însă și extrem de netransparent. Nu știm nimic despre costuri: cine le-a suportat, adică Muzeul Satului sau administrația județeană, cât costă toată tărășenia, deoarece Delia sau Andra sunt “artiști” care ajung și la 10.000 de euro, cine e firma care s-a ocupat de aducerea trupelor, poate e una de partid sau poate e una abonată la asemenea contracte. Ca de obicei la Consiliul Județean controlat de liberali te lovești de omerta, asta e transparența care era fluturată pe pliantele de dinainte de alegeri.

Deși există în continuare ședințe de plen la care se adună 36 de consilieri județeni, nimeni nu are nicio apăsare, nici cei de la PSD, nici cei de la USR, nici cei de la Pro România, de unde putem deduce că închid ochii, fiind într-un fel sau altul complici.

Și cum să se afle dacă vioara întâi în organizarea Târgului a fost vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș, care anii trecuți, din postura de șef al USR Timiș, promitea că se termină cu cheltuirea banilor publici pe chermeze și se zburlea de îi sărea vena în cap că nu mai bagă bani în buzunarele lăutarilor. Iar cei de la PSD trebuie să-și împartă funcțiile cu cei de la PNL.

Ieri, dragi timișoreni, ați plătit-o pe Andra, care din datele pe care le deținem solicită pentru un concert cel puțin 10.000 de euro. Săptămânile următoare le veți plăti pe Delia și Irina Rimes, deci alte zeci de mii de euro. Voi tot cu 2.500 lei + bonuri? Ghinion! Credeați că va fi altfel, nu? Nu, plătiți și veți mai plăti.

ANALIZĂ. Florin Abraham: anticipăm lansarea candidaților prezidențiali să abia în vara anului 2024 – PNL va trebui să ia decizia dacă va continua ca partid de opoziție din interiorul guvernării sau din afara acesteia – ar putea fi întrunite condițiile unei schimbări de lider, așa cum s-a întâmplat și în 2014

Istoricul și profesorul de Științe politice la SNSPA, dr. Florin Abraham, realizat o analiză a situației politice privind anul 2024, dar și perspectivele post alegeri. Analiza a fost publicată pe…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole