Alin Nica “fură“ gazul. Șeful PNL Timiș își arogă negocieri la care nu putea participa legal decât prin trafic de influență

Șeful PNL Timiș, Alin Nica, a sărit ca ars, după ce primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea va încheia un nou contract cu un furnizor de gaz, cel mai probabil Petrom, și astfel timișorenii vor avea căldură la nivel minimal, măcar încă o săptămână.

În timp ce guvernul interimar liberal sfidează Timișoara deoarece, așa cum a arătat fostul secretar de stat liberal, Cătălin Iapă, poate adopta oricând o Hotărâre de Guvern pentru a acorda Colterm sprijinul financiar necesar, șeful PNL Timiș, Alin Nica, cu tupeul deja caracteristic al băiatului de cartier, spune că a participat la negocieri.

Incompetentul dovedit din fruntea CJ Timiș, investițiile județene sunt realizate doar în proporție de 22% anul acesta, vrea să convingă timișorenii că a negociat pe banii altora, adică că s-a angajat în numele primăriei?

Și dacă ar fi așa, Alin Nica, în mod legal, nu avea ce căuta la acele negocieri, iar o înregistrare ca a celor de la AUR l-ar trimite acolo unde îi este locul, la DNA, alături de oamenii săi de încredere Nicolae Bitea și Cosmin Șandru, care sunt deja urmăriți penal pentru dare de mită.

“De mâine, pentru cel puțin 2 săptămâni, timișorenii racordați la Colterm vor avea din nou căldură. (…) Mă bucur pentru această soluție de avarie, e rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populația nu trebuie să sufere(…)“, a spus Alin Nica.

Minciuna șefului CJ Timiș poate fi sesizată și din faptul că susține că problema e rezolvată pentru următoarele două săptămâni, în timp ce primarul Dominic Fritz spune că banii sunt suficienți pentru doar o săptămână.

“Am reușit să găsim o soluție de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgență pentru o cantitate de gaz care asigură clienților Colterm căldura și apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toți banii de care dispunem momentan“, a precizat primarul Dominic Fritz.

Șeful CJ Timiș, Alin Nica, a mai ratat o șansă în care să arate ca un președinte și nu ca un meltean penibil și putea eventual să se bucure de găsirea unei soluții chiar temporare, dacă tot dorea să se lipsească de subiect ca timbrul de scrisoare.

De fapt, Alin Nica vrea să mascheze faptul că Guvernul PNL nu ajută Timișoara pentru că speră prăbușirea USR și a primarului Dominic Fritz din cauza acestei situații extrem de grave și în realitate liberalilor nu le pasă nici cât negru sub unghie de cei 200.000 de timișoreni afectați, tot ce contează e victoria politică. Așa a crezut și Florin Cîțu, nu? Și unde e acum?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole