Incompetența lui Alin Nica dovedită oficial de cifre. Execuția bugetară a investițiilor de la CJ Timiș este de 22%. Liderul consilierilor USR, Raul Olajos: situația este dezastruoasă

A fost nevoie de doar un an ca “cel mai cel primar din țară“ să își arate adevărate competențe și, surpriză, au ieșit la iveală realele incompetențe.

Un personaj insalubru din multe puncte de vedere, Alin Nica, a fost votat președinte al CJ Timiș sub sloganul “Dezvoltăm Timișul“.

Cifrele oficiale arată însă că actualul șef PNL Timiș a prăbușit pur și simplu județul împreună cu superiorul său politic, primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, și cu argatul său preferat adus în Consiliul Județean pe post de administrator public, Marian C. Vasile, fostă slugă devotată a lui Nicolae Robu, până când fostul primar al Timișoarei a realizat ce personaj, declarat în mod abuziv clinic sănătos, are lângă el.

“Dezvoltăm Timișul“ a devenit “Subdezvoltăm Timișul“ deoarece după primul an de mandat cifrele arată că la Capitolul Dezvoltare execuția bugetară este de 22%, adică CJ Timiș a realizat investiții de 69 de milioane de lei deși la început de an și-a propus să cheltuie 312 milioane.

Datele au fost dezvăluite de liderul consilierilor USR din CJ Timiș, Raul Olajos, în condițiile în care consilierii județeni PSD tac mâlc.

“Miercuri Consiliul Județean Timiș va vota execuția bugetară, adică cât s-a cheltuit până acum în 2021, iar cifrele nu sunt încurajatoare pentru dezvoltarea județului Timiș. În data de 27.10 plenul CJT va vota execuția bugetară la trimestrul III  2021. Încă din iulie am atras atenția ca ne paște o execuție a bugetului de dezvoltare slabă, în genericul USL. Am primit asigurări ca acest lucru se va regla in trimestrul III si IV al anului. Surpriză, nu doar ca nu s-a îmbunătățit, dar procentul de realizare a scăzut îngrijorător. Am atras atenția și am cerut explicații detaliate pe fiecare obiectiv investițional asumat la începutul anului. Așteptăm sa vedem explicațiile detaliate ale executivului în plenul care urmează. Până la 30.09.2021 avem o execuție DEZASTRUOASĂ a bugetului de dezvoltare. La acest capitol s-a concurat guvernarea județeană PSD. Pentru elocvență, prezint câteva cifre. După cum știm cifrele nu fac politică, ci măsoară competențe“, a spus Raul Olajos.

Incompetența patronată de Alin Nica produce efecte pentru viața oamenilor.

“Capitolul de funcționare s-a realizat la venituri în proporție de 97%( 275 mil din 281 mil prognozați). Adică banii au venit! La același capitol, cel de funcționare, cheltuielile s-au realizat si ele, in proporție de 73%( 209 mil din 283 mil prognozați). Adică banii pe salarii și funcționarea aparatului executiv s-au dus! La capitolul Dezvoltare, cel prin care construim cu adevărat premisele bunăstării de mâine, banii dacă au venit greu, 51% (83 mil din 161 mil prognozat) s-au cheltuit și mai greu, 22% ( 69 mil din 312 mil prognozat). Pe capitole si subcapitole vorbim de realizări, după cum urmează: Sănătate 20% ( 4 mil din 20 mil prognozati), Cultura 3% (0,264 mil din 7 mil prognozați), Asistenta socială 23% ( 6 mil din 26 prognozați), Locuințe, servicii si dezvoltare publica 16% ( 0,8 mil din 5 mil prognozat), Autorități executive 18% (22 mil din 119mil prognozate), Transporturi 33% (37 mil din 113 mil prognozați)  si singurul capitol cu o realizare procentuala comparativa cu bugetul de funcționare cel de Protecția Mediului 86%. Situația este gravă, oricât încercăm să ne facem că nu vedem“, precizează consilierul județean USR.

CJT spre deosebire de PMT nu doar că are bani de dezvoltare, dar nu reușește să-i investească.

“Asta pentru că în bugetul de dezvoltare s-a avut in vedere( fiind disponibili pentru cheltuială) și excedentul din anii precedenți de peste 150 mil lei. Adică CJT, spre deosebire de PMT nu doar că are bani de dezvoltare, dar nu reușește să-i investească. Pur și simplu stă pe resurse și nu le utilizează. Asta  într-un contextul în care cetățenii Timișoarei și ai județului se confruntă cu cea mai mare creștere a prețurilor la gaz și energie din ultimele decenii. În speranța unei noi promisiuni primite în comisia economica, de redresare în ultimul trimestru (puțin probabilă), voi reveni cu detalii explicative pe Obiectivele de Investiții întârziate și nerealizate imediat ce aparatul executiv le pune la dispoziție“, a mai menționat Raul Olajos.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole