Cargo, TM Groove, Beck Corlan și artiști de muzică populară vor urca pe scenă, de Ziua Timișoarei. Programul evenimentelor

Primăria a pregătit un program pentru Ziua Timișoarei. Acțiunile se vor derula mai multe zile, atât în zona centrală, cât și în cartiere.

Ediția din acest an stă sub semnul declarării anului 2021 drept Anul Diasporei, expoziția ,,Călător între Viena și Timișoara” a artistului fotograf Călin Piescu urmând să deschidă, în 1 august, seria evenimentelor aniversare în spațiul expozițional recent reabilitat din incinta Casei de Cultură din Timișoara.

Tot duminică, în Piața Libertății, va avea loc concertul pop-rock ,,Timișoreni on stage”, care va prilejui întâlnirea cu trupele timișorene Cargo, TM Groove și Beck Corlan.

Luni, 2 august, în Piața Libertății, de la cu ora 19.00, iubitorii muzicii populare se vor reîntâlni cu Ansamblul Timișul și soliștii Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Petrică Miulescu-Irimică și și Doriana Talpeș, dar și cu Cosmin Rafael Bălean Band, care, prin proiectul muzical inedit ,,Europa în Timișoara”, va prezenta prelucrări din folclorul statelor europene.

Marți, 3 august, pe lângă festivitățile oficiale ce se vor desfășura în Piața Unirii, începând cu ora 10.30, va avea loc un amplu program artistic susținut de către Filarmonica Banatul și corul Voces Timisienses (ora 18.00, Piața Unirii), Opera Națională Română din Timișoara (ora 20.00, Piața libertății) și Zoli Toth, cu  proiectul vocal-simfonic ,,Better Together” (ora 22.00, Piața Unirii).

„În acest an activitățile se vor derula și în cartiere și vor consta din tururi ghidate, ateliere și materiale educative despre istoria cartierelor Timișoarei. Pentru  concertele ,,Timișoreni on stage” și ,,Better Together” accesul se va face pe baza biletelor cu titlu gratuit care se gasesc în format electronic pe www.iabilet.ro Pentru toate celelalte evenimente, accesul  se va face în limita locurilor disponibile. În ambele situații, accesul este condiționat de respectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii Covid 19 (purtarea obligatorie a măștii, prezentarea dovezii vaccinării sau a testării, conform normelor în vigoare, măsurarea temperaturii etc)”, transmit reprezentanții municipalității.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole