Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu: o asociere de constructori turci a ofertat proiectarea și execuția celor două tuneluri dintre Margina și Holdea

Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că a fost depusă o ofertă pentru proiectarea și execuția celor două tuneluri dintre Margina și Holdea.

“O asociere de constructori turci a ofertat astăzi pentru proiectarea și execuția secțiunii lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1). Sunt 9,13 km de autostradă care va include 2,13 km de tunel, iar întregul proiect va fi finanțat din fonduri europene. Cele două tuneluri forate care urmează să fie construite între localitățile Margina (județul Timiș) și Holdea (județul Hunedoara) vor fi formate din două galerii unidirecționale, câte una pe fiecare cale de circulație. Antreprenorul care va semna acest contract va trebui să finalizeze în 10 luni proiectarea și în 28 de luni execuția, la un preț estimat de 1,36 miliarde lei fără TVA. Complexitatea proiectului, care cuprinde și primele tuneluri rutiere forate din România ultimilor 30 de ani, a determinat selecționarea constructorilor în două etape“, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul nu a precizat dacă acesta este singura ofertă, data până la care se depun ofertele sau data la care se vor analiza și va fi desemnat câștigătorul licitației.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole