Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: am asigurat un buget coerent pentru asfaltări – se lucrează

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a anunțat astăzi stadiul diferitelor lucrări de asfaltare începute în această vară.

Potrivit oficialului echipele SDM lucrează la stratul de uzură de pe mai multe artere din oraș, aflate în diferite stadii de execuție.

Din primăvară am planificat reparațiile din lunile în care traficul este cel mai redus în oraș – iulie și august. Am asigurat un buget de reparații coerent, am discutat cu reprezentanții SDM despre corelarea cu alte proiecte de edilitare, precum cel al Aquatim-ului pe reabilitarea rețelei de pe Gheorghe Lazăr și am planificat împreună cu ei, astfel încât să dispună de suficienți oameni pe toate șantierele. Principalele intervenții vizează prevenirea degradării carosabilului, refacerea stratului de uzură pe carosabil și trotuare și, un lucru care îi va bucura pe șoferi, aducerea la nivel a gurilor de canalizare ori pluviale“, a spus Ruben Lațcău.

Pe Calea Sever Bocu a fost schimbat stratul de la Sf. Apostoli Petru și Pavel până la ieșirea din oraș, iar acum urmează decaparea stratului de uzură până la strada Amurgului. Prima bandă este deja decapată. Dacă nu am fi intervenit acum, anul viitor ne așteptam la surpări și degradarea carosabilului. Lucrările care s-au efectuat până acum au mers foarte repede, în intervale de câteva zile, pentru a minimiza restricțiile – restricționare trafic, decapare, colectare deșeuri, turnare strat de uzură, trecut la următoarea bandă.

Pe Gheorghe Lazăr, segmentul dintre Circumvalațiunii și Cetății are finalizată prima bandă, destinată pentru pista de biciclete și locuri de parcare în paralel cu drumul. Pista nouă va elibera spațiu pe trotuar și va îmbunătăți experiența bicicliștilor din zonă. Acum se decapează toate benzile de carosabil mediane și urmează turnarea stratului de uzură. Strada va avea o înfățișare nouă la finalizarea lucrărilor“, a mai precizat viceprimarul USR al Timișoarei.

Potrivit lui Ruben Lațcău alte artere aproape de finalizare sunt:

📍Strada Andrei Șaguna/Calea Dorobanților – reparații trotuar și carosabil, înnoire mastic – 1846 m

📍Bulevardul 1 Decembrie – reparații trotuar și carosabil, înnoire mastic – 2225 m

📍Strada Drubeta/Ivan Petrovici Pavlov – reparații trotuar și carosabil – 1734 m

Valoarea estimată a acestor reparații este de aproximativ 6 milioane de lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole