Penalii lui Alin Nica din PNL Timiș – deputatul Cosmin Șandru și directorul STPT, Nicolae Bitea – se autosuspendă din partid. Presupuși mituitori, ei păstrează posturile publice

Doi apropiați ai șefului PNL Timiș, Alin Nica, au devenit astăzi penali.

Este vorba despre deputatul Cosmin Șandru și directorul STPT, Nicolae Bitea, față de care DNA a început urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

PNL Timiș a informat astăzi, în numele celor doi, după anunțul DNA, că cei doi se autosuspendă din partid, fără însă a menționa ceva despre funcțiile publice pe care cei doi le dețin.

“Cosmin Șandru: „Începând cu data de astăzi, 14.10.2021, mă autosuspend din PNL până la finalizarea anchetei. Având în vedere că este o anchetă în curs, nu voi face nici o declarație pe marginea acesteia până la finalizare”, este poziția deputatului.

“Nicolae Bitea, membru BPJ PNL Timiș, a anunțat că se autosuspendă din PNL, până la finalizarea anchetei.De asemenea, nu va face declarații având în vedere că este o anchetă în curs“, a precizat PNL Timiș.

Reamintim, că soția deputatului Cosmin Șandru este consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, și fiica unui influent liberal, omul de afaceri, Dumitru Dinulescu, și el apropiat și susținător al actualului șef al PNL Timiș.

DNA a emis astăzi un comunicat de presă în care spune că “procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.
Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus. Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală“, menționează DNA.


Dosarul instrumentat de DNA a fost deschis după o plângere penală formulată de partidul AUR și deputatul de Timiș, Titi Stoica, care susține că cei doi liberali au vrut să îl mituiască cu posturi publice pentru a participa la votul moțiunii de cenzură.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole