Sorin Grindeanu atac la Dominic Fritz: vrea să facă chermeze pe sfârșit de an – uite că avem ordonanță care nu îl lasă

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri că în şedinţa de Guvern se vor aproba o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar.

Am spus de la bun început că statul trebuie să fie primul care face economii”, a arătat premierul, el precizând că actul normativ nu se aplică pentru cheltuielile cu medicamentele şi materialele sanitare, cu serviciile medicale, pentru cheltuielile cu acţiuni şi programe de sănătate, precum şi în cazul cheltuielilor aferente unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar şi nici în cazul proiectelor finanţate din fonduri europene.

Măsurile au fost criticate extrem de dur de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care le-a catalogat drept un atac brutal asupra autonomiei locale și se pregătește un jaf al banilor timișorenilor.

Ordonanța de Urgență este un atac brutal asupra autonomiei locale, fiscale și financiare și se pregătește un jaf al banilor timișorenilor. Vor să ne forțeze să nu mai cheltuim bani pentru a ne rămâne un excedent, pe care apoi prin Fondul de Rezervă să-l distribuie discreționar pentru a acoperi alte găuri în Bugetul de Stat. Este un asalt fără precedent să fac un apel la toți primarii din țară să se opună acestor măsuri și fac un apel și la parlamentari să corecteze această ordonanță, a declarat Dominic Fritz,așa cum puteți citi pe larg AICI.

Prezent la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a luat apărarea Guvernului și susținut că supărarea primarului Timișoarei vine din faptul că nu mai pot fi organizate chermeze.

Eu știu că președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și ceilalți parlamentari de Timiș au reușit un lucru bun, să excepteze Capitala Cultură de prevederile ordonanței. Acest lucruri nu vizează investițiile, dacă domnul Fritz vrea să facă chermeze pe sfârșit de an, să cheltuiască bani publici ca să facă tot felul de chermeze, uite că avem această ordonanță care nu îl lasă. Dacă vrea să facă investiții și lucruri care țin de dezvoltarea orașului nu îl oprește această ordonanță. Timișoara Capitală Culturală nu este afectată și asta în primul rând intervenției președintelui Camerei Deputaților“, a spus Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole