Dezvăluirile Buletin de Timișoara au ajuns subiectul discuțiilor din Biroul Politic al PNL Timiș. Fapt de o gravitatea deosebită

Buletin de Timișoara singura publicație independentă editorial din județul Timiș, spre stupefacția soră cu prostia din capul multora, a ajuns subiectul discuțiilor din Biroul Politic Județean al PNL Timiș, conform unor surse participante.

Dezvăluirile pe care tânăra și curajoasa echipă de investigație a Buletin de Timișoara le face se pare că depășesc nivelul de suportabilitate al “politicienilor” peneliști, pe care îi lasă nervii și par hotărâți să treacă la acțiune pentru a închide gura jurnaliștilor cu scopul de a-și proteja interesele de “gașcă”.

Datorită dumneavoastră, celor care ne citiți, am ajuns într-un timp extrem de scurt una dintre cele mai importante publicații din județ, iar asta a început să deranjeze lumea politică.

Asemenea practici precum cele ale PNL Timiș sunt o rușine pentru un partid din România anului 2022, mai ales autopretins liberal, și sunt desprinse din tacticile de intimidare din anii ‘90, când la partide se organizau adevărate “gherile” împotriva ziariștilor incomozi și a redacțiilor curajoase, când zbârnăiau telefoanele șefilor de partid către redactorii-șefi ai ziarelor pentru a opri publicarea anumitor informații.  

Este adevărat că astăzi PNL Timiș este condus cu mici excepții de oameni de o extrem de slabă factură morală și profesională, majoritatea lipsiți de orice integritate, fără anvergură intelectuală sau cultură, dar atragem atenția cititorilor și mai ales celorlalte partide politice din Timișoara, care tac complice, că discutarea în cadru organizat de partid a politicii editoriale a unei publicații reprezintă în sine un act de agresiune și intimidare, chiar unul extrem de grav privind încălcarea dreptului la opinie, libertățile individuale, dreptul la a informa și a fi informat. Faptul că nu se cunoaște acest lucru, arată încă o dată nivelul extrem de scăzut. Este un fel de avertisment, pe care presa din Timișoara l-a mai trăit, dar pe care îl consideram depășit.

Ne întrebăm ce urmează în viziunea celor de la PNL Timiș? Agresarea jurnaliștilor din redacția Buletin de Timișoara, incendierea mașinilor, hărțuirea pe stradă, aducerea de “băieți de pe sate” cu bâte și topoare?

Intimidările juridice la adresa Buletin de Timișoara s-au produs deja prin acțiunile întreprinse chiar de șeful PNL Timiș, Alin Nica, și pe care le-am dezvăluit la vremea respectivă AICI și la care celelalte partide politice sau foști politicieni cu funcții nu au avut nicio reacție. 

Redacția Buletin de Timișoara nu se va lăsa intimidată de NICIO acțiune a politrucilor peneliști locali, cu atât mai mult cu cât acțiunile sunt făcute de personaje aflate la limită cu lumea interlopă, fiind deja cercetate în mai multe dosare fie de Agenția Națională de Integritate, fie de Direcția Națională Anticorupție, și care, mai devreme sau mai târziu, în funcție de genunchii justiției, dar indiferent de “protecția” de care beneficiază în prezent, vor ieși pe ușa din dos din viața publică. 

Buletin de Timișoara va continua să spună adevărul, principala menire a presei, așa cum îl vedem noi, indiferent cât de incomod va fi sau pentru cine. 

Redacția noastră va prezenta chiar în perioada următoare o serie de posibile infracțiuni economice, pe care le documentăm, și care s-au desfășurat recent sub ochii dv. și pe banii noștri, în care sunt implicate personajele care conduc astăzi viața politică locală și decid viitorul a sute de mii de oameni.

“Văcarii travestiți” vor plăti. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole