Nicolae Robu anunț privind posibila candidatură din partea PNL: “nu am nicio pretenție lipsită de bun simț, dar echipa mi-o fac eu“ – Alin Nica nu mai este “mojic“, ci “domnul“

Șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, anchetat de procurorii Parchetului Curții de Apel Timișoara, la sesizarea Agenției Naționale de Integritate, pentru conflict de interese, fals în desărații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, a declarat miercuri, 12 iulie, în cadrul unei emisiuni la Tele Europa Nova că ar susține candidatura lui Nicolae Robu la funcția de primar al Timișoarei la alegerile locale din 2024, așa cum puteți citi pe larg AICI.

(…) Eu cred că Alin Nica la județ și Nicolae Robu la Primăria Timișoara ar fi o combinație mult mai productivă pentru Timișoara și pentru Timiș decât cea actuală. (…)Responsabilitatea noastră ca PNL, care are prima șansă atât la Consiliul Județean, cât și la Primărie de a câștiga este de a da un candidat care să întrunească acceptarea cetățenilor, nu să venim cu un candidat de formă. Un candidat performant, un candidat care a demonstrat, un candidat care poate se căiește în viață, în activitatea lui profesională sau un candidat, ca să vă indic o anumită persoană, care se căiește pentru greșelile trecutului, dar care a demonstrat administrativ. Da, evident este vorba despre Nicolae Robu, și pe el îl luăm în mod serios și dacă mergeți pe stradă și întrebați cetățenii dacă au apreciat activitatea administrativă a domnului Robu sau nu, veți vedea că majoritatea oamenilor au apreciat activitatea sa. Nu asta l-a făcut să piardă un mandat domnul Robu. Și recunoaște domnul primar acest lucru, că a fost mai mult o chestiune de atitudine și o furie a oamenilor împotriva acestei atitudini pe care au considerat-o sfidătoare și arogantă. Dar vă asigur că a învățat din această experiență. Nu m-ați auzit niciodată să spun că în excludem pe Nicolae Robu de la o candidatură, cum nu l-ați auzit pe Nicolae Robu că a exclus o candidatură din partea PNL (…)“, a declarat Alin Nica.  

Nicolae Robu a răspuns “dulcegăriilor“ lui Alin Nica într-o postare pe Facebook, o rubrică intitulată “Revista presei, la cafea -cu Daniela Petrișor și Nicolae Robu” – episodul 14.

Nu s-a luat nicio decizie, dar să o luăm sistematic. În primul rând și eu am convingerea că un cuplu Nicolae Robu la Primăria Timișoara și Alin Nica la Consiliul Județean nu s-ar putea compara ca performanță, lăsând modestia la o parte, cu un cuplu Dominic Fritz la Primăria Timișoara și Alin Nica la Consiliul Județean. Domnul Alin Nica mă cunoaște, îmi știe foarte bine și plusurile și minusurile mele și când a făcut această afirmație avea deja o cunoaștere și asupra capacității, competențelor, domnului Dominic Fritz și drept urmare nu cred că a afirmat gratuit cele menționate, inclusiv aprecierea că Dominic Fritz nu are toate calitățile pentru a exercita funcția de primar al unui oraș precum Timișoara, nu știu dacă în satul lui natal ar face față pentru că el nu a activat niciodată, până la 37 de ani a fost doar voluntar pe lângă un ONG și secretară a unui pensionar. Cu tot respectul și pentru voluntari și pentru secretare, dar una-i una, alta-i alta. Să fii primar al Timișoarei presupune o mulțime de lucruri, care nu se găsesc la domnul Dominic Fritz. Cred că eu și echipa cu care am lucrat am făcut performanță. (…). Cu echipa am făcut, ca să nu fiu acuzat că îmi asum doar eu. Nu s-a decis nimic la PNL. Domnul Alin Nica a spus acum ce a spus și altă dată, poate în formulări puțin mai….nici nu știu cum să le calific….că nu angajante…A spus în permanență că nu mă exclude pe mine și nici nu ar avea cum să mă excludă, între noi fie vorba să nu ne audă prea multă lume, și eu la rândul meu cum corect a spus domnul Alin Nica, niciodată nu am spus că nu vreau să candidez din partea PNL și nu am spus nicio vorbă rea la adresa PNL-ului. Dimpotrivă, am spus, sunt membru PNL, mi-am plătit cotizația anticipativ în fiecare an, și prima mea opțiune este să candidez din partea PNL, dar asta nu se poate întâmpla oricum pentru că eu nu mai pot face acum, după experiențele avute, echipă cu oricine. Nu am nicio pretenție lipsită de bun simț, dar să-mi fac echipa pentru primărie este o pretenție firească. De altfel, în ceea ce mă privește, echipa nu la primărie nu o să fie una așa cu coloratură politică fanatică, niciodată nu a fost, pentru că eu nu am venit la primărie să dau pe cineva afară, toți au avut o șansă“, a spus Nicolae Robu.  

Declarațiile celor doi sunt mai mult decât surprinzătoare, adică ridicole, având în vedere că Nicolae Robu este în conflict de aproape 10 ani cu Alin Nica și Dănuț Groza, actualul secretar general al PNL Timiș.   

Nicolae Robu spunea în luna august 2021 că președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, nu va avea o viață liniștită, pentru că el știe bine că va avea în curând “o colaborare” strânsă cu DNA, pentru a-și justifica averea fabuloasă.

Dacă ar avea un minim de onoare, dl Nica ar trebui să aibă la ora asta obrajii crăpați de rușine și să se retragă din viața publică. Nu pt o viață liniștită, pt că el știe bine că va avea în curând “o colaborare” strânsă cu DNA, pt a-și justifica averea fabuloasă, făcută exclusiv ca angajat public (!!!), primar de comună (!!!), cu salariu ff mic, de la absolvirea facultății, până în toamna 2020!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook la vremea respectivă, pe larg AICI.

Mai mult, Nicolae Robu a îndemnat membrii PNL Timiș să-l voteze pe Sorin Munteanu sau pe Claudiu Chira și nu pe Alin Nica ca președinte al filialei în cadrul alegerilor interne din august 2021 și a arătat cum Alin Nica l-a trădat.

Nu cobor la nivelul acestor personaje de o josnicie dusă dincolo de orice limită, ce conduc acum -sper eu, doar până mâine!- Filiala Timiș a PNL. Este vorba despre Alin Nica, Dănuț Groza și Bogdan Ghelbere. (…) Dacă veți vota continuitate cu Nica, Groza și Ghelbere în frunte, PNL Timiș va avea o soartă tristă! Acești indivizi au făcut atmosfera în PNL Timiș irespirabilă! Ei sunt cauza circului penibil de la alegerile din organizația Timișoara, cu care nu numai Filiala Timiș a PNL s-a făcut de râs, ci întregul PNL a ajuns de râs. În încheiere, stimați liberali, vă aduc în premieră la cunoștință -n-am făcut-o până acum pt că pt mine lucrurile nu mai contează-, judecați și dv: CE FEL DE OM ESTE ACEST ALIN NICA, DACĂ A FOST ÎN STARE CA, ÎN TIMP CE EU ÎL PROMOVAM PE TOATE CANALELE, INCLUSIV PRIN MESH-URILE ÎN CARE M-AM POZAT ALĂTURI DE EL, EL SĂ PUNĂ LA CALE MATERIALE GRAFICE ÎMPOTRIVA MEA, CU ÎNDEMNURI DE A FI VOTAT ÎN CUPLU CU EL CONTRACANDIDATUL MEU?! VĂ ATAȘEZ O MOSTRĂ DE ASEMENEA MATERIALE! Un astfel de Președinte vreți pentru PNL Timiș?! Eu încă sper că NU. De aceea, vă îndemn: VOTAȚI SORIN MUNTEANU SAU CLAUDIU CHIRA!, scria Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

În contrapartidă, Alin Nica acuza membrii PNL, care nu s-au suspus voinței “Marelui Cârmaci de la Dudeștii Noi“, cu ocazia alegerilor din luna iulie 2021 de la PNL Timișoara, ca fiind “rămășițele fostei conduceri“.

Ceea ce am văzut astăzi sunt zvâcnirile unor rămășițe ale fostei conduceri. Nu voi precupeții niciun efort de a face curățenie în această filială care a început în toamnă și va merge mai departe și mai în forță.Acești 20-30 de oameni care au provocat scandalul sunt adevărata moștenire PNL Robu. Este fauna care a crescut în jurul fostului primar. Grupul de forță din jurul lui Robu s-a trezit fără privilegii și a acționat violent”, a spus Alin Nica în iulie 2021.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole