Nicolae Robu înconjurat de “Divizia Penalilor“ din PNL Timiș – ultracorectul și ultracinstitul fost primar al Timișoarei alături de indivizi judecați pentru corupție, găsiți în conflict de interese sau incompatibili

Fostul primar al Timișoara s-a declarat de nenumărate ori ca fiind un om, politician și administrator, ultracorect și ultracinstit.

Un fel de Ion Iliescu la nivel local, adică un politician aparent modest, dar care a patronat un butoi cu mizerie.

Nicolae Robu a ajuns până acolo încât a susținut chiar inițiativa “Fără Penali în Funcții Publice“.

În anul 2018 chiar a scris următoarele pe pagina sa de Facebook.

FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE ! Am spus în nenumărate rânduri: ca om ultracorect, ultracinstit și cu profund respect pt lege, îmi doresc ca în țara mea să nu poată ocupa funcții publice cei certați cu legea! Să nu uităm: suntem 20 de milioane, arhidestui cinstiți! Vreau însă ca lupta pt așa ceva să fie dusă și ea cu respectarea legii. Stat de drept înseamnă supremația legii în tot și pt toți! Cei ce pledăm pt asta trebuie să fim model!“, a susținut Nicolae Robu.

La nenumăratele probleme care au apărut în administrația pe care a condus-o, de exemplu: poarta ucigașă, cazul Ionuț Nasleu, cazul Răvășilă, cazul maghernițelor, cazul angajărilor trucate, etc, Nicolae Robu a susținut că este nevinovat, că nu știa nimic, iar când a știut a anunțat chiar el autoritățile, și că este ultracorect și ultracinstit.

De asemenea, Nicolae Robu a susținut că atât vreme cât Alin Nica conduce PNL Timiș, iar Dănuț Groza este secretar general al filialei, nu va mai călca prin sediul de partid, iar ca bonus l-a trecut pe listă și pe secretarul general adjunct, Bogdan Ghelbere, cărătorul de geantă al lui Dănuț Groza.

Despre Alin Nica chiar susținea că va avea probleme cu DNA pentru a-și justifica averea fabuloasă acumulată din salariul mic de primăraș de sat, dar asta nu l-a împiedicat să stea recent la terase împreună, la cafele, în mod repetat.

Mai mult, la sesizarea Agenției Naționale de Integritate, la Parchetul Curții de Apel Timișoara, este începută urmărirea penală in rem într-un dosar care îl vizează pe Alin Nica și în care este acuzat de conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Ei bine, această promisiune a fost încălcată deja, așa cum puteți citi AICI.

Asta în contextul în care ultracorect și ultracinstit nu înseamnă doar să nu ai probleme cu legea penală, ci să își respecți cuvânt dat, să nu minți electoratul în față sau chiar pe proprii apropiați sau să nu te asociezi cu persoane dubioase.

Ei bine și această promisiune a fost încălcată.

Astăzi, sâmbătă, 30 septembrie, Nicolae Robu a participat la deschiderea oficială a expoziției Brâncuși de la Muzeul Naţional de Artă.

Fostul primar al Timișoarei și-a făcut cu această ocazie o fotografie care în toată splendoarea ei cuprinde o bună parte dintre membrii “Diviziei Penalilor“ sau a “Divizei Cercetaților“ din PNL Timiș, toți, dar absolut toți, fiind “talibani“ împotriva lui Nicolae Robu în istoria recentă a PNL Timiș și care au trecut cu arme și bagaje în barca lui Alin Nica.

Deci, o fotografie cu multe personaje lipsite de caracter, de rușine, ridicole, într-un cuvânt niște bieți impostori.

Dar asta nu pare că în deranjează pe Nicolae Robu, care, de altfel, imediat după alegeri, într-o tentativă de a se distanța de Ionuț Nasleu, a susținut chiar că acesta nu era chiar așa un apropiat al său, ci mai degrabă un fel de “slugă“, un cărător de trolere.

Dar să vedem personajele din fotografie și le luăm de la stânga la dreapta.

Primul este consilierul județean Eugeniu Grigoroiu despre care Buletin de Timișoara a scris că s-ar putea afla într-un conflict de interese și pentru care va fi sesizată Agenția Națională de Integritate.

Următorul este consilierul județean Lucian Blaga, care a fost declarat deja incompatibil de către Agenția Națională de Integritate și a contestat în instanță decizia inspectorilor de integritate.

Următorul este consilierul județean Cosmin Costa care este cercetat de Agenția Națională de Integritate de peste un an pentru incompatibilitate cu funcția publică fiind și consilier județean și șef al RAR Timiș.

Următorul este un biet sinecurist, Adrian Ghiran, șef al unei societăți a Consiliului Județean, ginerele generalului Ioan Băla, fost șef al Penitenciarului Timișoara, a cărui nevastă a fost șef interimar al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii și care și-a dat demisia după ce nu a primit salariul de mii de euro pe care și-l dorea.

Următorul din fotografie este consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabaș, cercetat și el pentru incompatibilitate și sinecurist la instituțiile Consiliului Județean Timiș.

Următorul este deputatul Cosmin Șandru, care este trimis în judecată de DNA pentru corupție și a cărui nevastă este consiliera personală a șefului CJ Timiș Alin Nica, și al cărui socru este beneficiar de contracte de sute de milioane de lei cu Consiliul Județean.

Ultimul din fotografie este consilierul județean Andrei Cotețiu, cercetat și el de Agenția Națională de Integritate pentru un posibil conflict de interese și șef al unei alte instituții a Consiliului Județean.

Așadar.

Dacă în privința problemelor din timpul mandatelor de primar al Timișoarei, unele amintite mai sus, am putea să îi dăm o minimă prezumție de neștiință lui Nicolae Robu, nu același lucru se poate spune în momentul de față, deoarece acum știe despre problemele multor membri ai PNL Timiș, dar asta nu-l împiedică să se afișeze public cu ele.

Deci, în cazul de față nu se mai poate spune că este ultracorect și ultracinstit, dar anturajul este unul de nefrecventat.  

Cum ar putea însă fi deranjat Nicolae Robu de asemenea indivizi dubioși, deoarece în calitate de președinte al PNL Timiș cu pixul său, în 2020, i-a pus pe listele PNL Timiș și i-a desemnat drept candidați?

“Ultracorect“ și “ultracinstit“ tinde să devină un fel de slogan mincinos, faptele fiind evident altele, precum sloganul “Timișul la nivel european“ folosit de PNL în alegerile locale din 2020.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole