Fostul consilier județean PSD Timiș, Narcis Bobic, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate a anunțat astăzi că Narcis Bobic, fost consilier județean al PSD Timiș a fost declarat incompatibil cu funcția publică.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 noiembrie 2018 – 24 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier județean și funcția de membru /administrator în cadrul consiliului de administrație al unei societăți aflate sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“, se arată într-un comunicat al agenției.

Pe data de 22 august 2022, Buletin de Timișoara vă prezenta faptul că “Agenția Națională de Integritate a fost sesizată în cazul lui Narcis Bobic ca urmare a faptului că fiind consilier județean, acesta a fost numit în Consiliul de Administrație al SC Piețe SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Ori, conform legii “funcția de consilier județean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă” “, se arată în articolul pe care îl găsiți AICI.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2023, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese la începutul lunii aprilie 2023.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a mai anunțat la începutul lunii aprilie și că liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, este incompatibil cu funcția.

Un alt membru al Biroului Politic Județean al PNL Timiș, este vorba despre consilierul județean Lucian Blaga, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole