Dominic Fritz inventează statul paralel din Primăria Timișoara după ce instanța a făcut praf noua organigramă. Primarul este deranjat de #rezistența salariaților

Tribunalul Timiș a admis, ieri, cererea Sindicatului din Primăria Timişoara de suspendare a noii organigrame a instituției, semnată de 33 de angajaţi, care a intrat în vigoare în data de 2 august. Primăria Timişoara, are drept de recurs în cinci zile.

Primarul Dominic Fritz, reîntors din concediu, și-a justificat înfrângerea într-o lungă alegație, demnă mai degrabă de Codrin Ștefănescu decât de primarul Timișoarei.

“Pe data de 29 septembrie, odată cu alegerea în funcția de primar, nu a fost victoria mea personală, ci victoria unei idei de reformă, pentru reguli, competență și respect față de cetățeni, în instituția primăriei. Este o luptă pe care mi-am asumat-o și pe care o port în fiecare zi în primărie, unde o mare majoritate de funcționari înțelege că administrația publică nu e un simplu serviciu, ca oricare altul, ci o misiune, în slujba orașului. Lor le port un mare respect”, a scris primarul Timișoarei.

Grupul mic de pe moșiile administrative

“Doar un mic grup de foști șefi se opune, de la început și cu toate forțele, reformării Primăriei. Organigrama Primăriei a fost atât de disfuncțională încât a favorizat crearea unor moșii administrative, niște structuri paralele de putere, care nu mai aveau legătură cu nevoile timișorenilor, dezvoltarea orașului și care întrețineau clientelismul în jurul instituției. Sunt în cercetarea procurorilor cauze de corupție și ilegalități și am speranța că justiția va face lumină în acestea”, susține Dominic Fritz.

Statul paralel din Primăria Timișoara

“Noi am desfăcut aceste structuri paralele de putere din Primărie prin noua organigramă, concepută pe baza priorităților strategice ale orașului și pentru fluidizarea proceselor interne. Prin această organigramă creăm responsabilități necesare precum managerii de cartier, o noua direcție generala pentru toate investițiile primăriei, indiferent daca țin de infrastructură verde sau cea rutieră, sau de atragere de fonduri nerambursabile către Timișoara. Acest mic grup a contestat-o în instanță, după ce s-a aliat cu un sindicat care, în 2012, semna un protocol politic de susținere a USL, în Timișoara. Și care prosperă din afaceri imobiliare cu apartamente de lux pe litoral, după acum a relatat presa aici https://bit.ly/3k1DRjJ”, semnalează în stil robulian noul primar.

#rezistența salariaților îl deranjează pe primar

“Faptul că există o rezistență atât de mare este o dovadă că schimbările sunt reale. Pe lângă rezolvarea unor probleme sistemice, ignorate ani de zile, precum Colterm, ducem și lupta pentru eliminarea acestor structuri paralele de putere. Schimbarea mentalităților, fiecare proiect care trebuie gândit înainte să fie și executat, impunerea unui nou stil de lucru, orientat spre performanța cuantificabilă, în care nu mai există moșii, ci angajați curajoși, care își fac datoria, toate acestea le construim și există progrese. E doar o chestiune de timp, dar Timișoara va câștiga această luptă, iar fiecare piedică ne arată că am mai recuperat câte ceva din buzunare ilegitime, înapoi, în buzunarele orașului. Decizia de astăzi a instanței de judecată, care admite parțial și pe procedură, plângerea acestui mic grup, nu schimbă nimic din procesul de reformă început. O vom contesta în termenul legal, cu convingerea că, pe fond, instanța va face dreptate orașului”, a spus, ca pentru propria eliberare, Dominic Fritz.

Buletin de Timișoara atrage atenția asupra manipulării nedemne de primarul Timișoarei deoarece respectarea legii nu înseamnă rezistența salariaților. Decizia instanței spune că Primăria lui Dominic Fritz NU a respectat LEGEA. Dacă ea mai înseamnă ceva pentru USR+ și PNL.

La rândul său, consilierul local PSD, Radu Țoancă spune că vinovații de acest eșec trebuie să plătească din propriile buzunare.

“Ploua cu vesti “bune” din partea administratiei locale din Timisoara !
Se pare ca graba si lipsa de profesionalism a “noii” clase politice va duce inevitabil la desfiintarea, in instanta, a hotararii de consiliu local privind noua Organigrama a Primariei Municipiului Timisoara, la reangajarea celor 33 de functionari publici disponibilizati si la plata unor daune materiale consistente si a drepturilor salariale retroactive!
Noi nu am votat noua organigrama si am atras atentia ca lucrurile pot lua o turnura negativa pentru primarie daca nu se vor organiza dezbateri publice, negocieri si discutii cu sindicatul functionarilor publici, insa pozitia noastra a fost ignorata si normativul a fost votat, pe repede-nainte, la ordinea de zi suplimentara in cadrul unui plen extraordinar .
Daca salariatii vor castiga in instanta, voi solicita ca primarul si functionarii care au initiat acest demers sa plateasca, in solidar cu institutia, din buzunarul propriu, sumele de bani ca despagubire! A venit momentul sa nu ne mai batem joc cu nonsalanta de banul public, asa cum s-a intamplat cu cele 20 de milioane de euro – amenda pentru Colterm- si sper ca si acolo institutiile abilitate vor identifica vinovatii iresponsabili pentru acest lucru !
P.S. – Vad ca administratia Fritz doreste triplarea impozitelor pentru 2022 pentru persoanele fizice care detin spatii cu alta destinatie si ca USR-PLUS cauta “umbre” pentru colegii consilieri! Cum majoritatea dintre ei au ramas la stadiul de umbre, fara initiative si reactii administrative , cred ca acest demers este inutil!”, a scris pe Facebook, Radu Țoancă

Recomandările noastre

Cele mai citite articole