Primarul Timișoarei vă cheamă să completați chestionare. Dominic Fritz cere timișorenilor să-și spună părerea despre cum ar trebui să arate Zona de Agrement Nord

Primarul Timișoarei invită timișorenii să-și spună părerea despre cum ar trebui să arate Zona de Agrement Nord.

Dominic Fritz a vrut să dea un imbold cetățenilor prin puterea exemplului personal și spune că a completat chestionarul pus la dispoziție de primărie.

“Am completat și eu chestionarul despre cum ar trebui să arate Zona de Agrement Nord. Peste 1.000 de timișoreni ne-au trimis deja răspunsurile și până în 9 ianuarie chestionarul rămâne deschis. Este primul proiect pe care îl construim de la zero, împreună cu timișorenii. De la idee, până la inaugurare. De aceea am lansat această colectare publică de opinii și date, înainte de a începe să pregătim documentația tehnică. Toate răspunsurile primite vor fi centralizate, analizate și apoi integrate în documentația pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de amenajare a zonei. Pregătim proiectul pentru a obține fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență“, susține Dominic Fritz.

Zona de Agrement Nord – 70 de hectare între Ovidiu Balea și aeroportul Cioca

“Zona de Agrement Nord este un spațiu de 70 de hectare, între bariera verde a orașului de pe Ovidiu Balea și aeroportul Cioca, unde se poate ajunge cu mașina dinspre Calea Torontalului și se află în proprietatea Primăriei. Este un spațiu insuficient folosit astăzi, pe care vrem să îl deschidem oamenilor, într-un parc de agrement cu mai multe posibilități de petrecere a timpului liber și unde să ne bucurăm de natură și de biodiversitatea zonei. Vrem să regenerăm zonele verzi-albastre reprezentate de fostele canale de desecare și să conectăm această zonă de agrement, prin alei pietonale și piste de biciclete cu zonele de locuințe din oraș. Să amenajăm zone de practicare a sporturilor în aer liber, de către publicul larg, cu trasee amenajate pentru diferite sporturi. Să plantăm zone de împădurire de agrement. Să putem găzdui aici evenimente de mari dimensiuni, de exemplu, concerte sau festivaluri“, mai precizează primarul Timișoarei.

Chestionarul poate fi găsit aici.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole