Timișoara: Viceprimarul USR Ruben Lațcău l-a acuzat pe consilierul local liberal Ștefan Sandu că și-a votat nevasta într-un Consiliu de Administrație

Proiectul de hotărâre privind trecerea TimPark din administrarea SDM în cadrul Primăriei Timișoara, ca serviciu, a aprins grav spiritele astăzi în plenul Consiliului Local Timișoara.

Consilierul local liberal, Dan Diaconu, a spus că proiectul este ilegal deoarece încalcă legea 51 și nu se poate înființa o asemenea structură cu număr de posturi peste numărul maxim de posturi aprobate la nivel de municipiu.

“Ce se întâmplă dacă peste un an vine cineva și spune că serviciul a fost înființat ilegal? Dăm 10 milioane de lei, înapoi? Sau se constată ca prejudiciu? Vă rog să vă uitați cu atenție la lege și să nu luați din lege doar până la punctul până la care vă convine“, a spus Dan Diaconu.

“Am rămas nedumerit, domnul Dan a prezentat din punct de vedere legal, dar eficientizarea e problema. Deci, ce câștigă cetățeanul? Apoi eficientizarea încasării, deoarece constructul cu plata prin SMS nu va mai exista. Ce se va întâmpla până la încheierea unui nou contract pentru plata prin SMS?. Deci care-i eficiența? Noi asta nu înțelegem“, a spus și consilierul liberal Simion Moșiu.

Conform viceprimarul USR Ruben Lațcău decizia a fost luată pentru că la această oră banii plătiți de cetățeni pentru parcare nu pot fi investiți direct pentru crearea de noi locuri.

“În cele trei dezbateri publice acest aspect a fost discutat în mod repetat și îmi pare rău că foarte mulți consilieri locali care au acum foarte multe sugestii și comentarii nu ați venit la nicio dezbatere. Dacă ați fi venit poate ați fi fost mai bine informați“, a spus Ruben Lațcău.

Replica a venit de la consilierul liberal Ștefan Sandu.

“A luat cuvântul și consilierul local liberal Ștefan Sandu care a declara că îi spun domnului viceprimar de ce nu am participa la dezbateri, deoarece este un proiect care contravine intereselor timișorenilor și nu aduce nimic în plus, în schimb creează o structură stufoasă, creează costuri mai mari și probabil niște posturi pentru clientela politică. Deci, domnu Lațcău, să nu aveți griji, că am avut motivele noastre, foarte bine întemeiate pentru care nu am participat la aceste dezbateri. Pe de altă parte văd că vă place o formulare ceața din cap, păi vreau să vă spun că și dumneavoastră aveți o mare ceață când legați acest sistem de problema parcărilor pe zebre, în stațiile de autobuz, pe liniile de tramvai. Acele parcări sunt ilegale. Deci, faceți-vă puțină ordine în gânduri. Pe de altă parte este foarte clar că acest demers este o împovărare  timișorenilor, complicarea unui sistem care nu este perfect, dar nu-i aduce nicio îmbunătățire, eventual aduce un beneficiu unor persoane, ne vom împotrivi acestui proiect“, a spus consilierul liberal Ștefan Sandu.

Viceprimarul USR Ruben Lațcău a dorit să-i dea o contrareplică liberalului Ștefan Sandu, ocazie cu are a dezvăluit o nelegalitate comisă de consilierul liberal.

“Domnu Sandu, cu siguranță eu nu înțeleg exact cum funcționează partea asta de clientelă politică, dar dumneavoastră cred că puteți să ne explicați deoarece v-ați votat nevasta în plen în Consiliul de Administrație de la SDM (n.r fostul CA de la Horticola), deci cu siguranță știți un pic mai bine dinamica clientelei politice“, a replicat viceprimarul USR.

A sărit în apărare lui Ștefan Sandu consilierul local PSD, Radu Țoancă.

“Domnu Lațcău, mai abțineți-vă de la porcăriile astea de doi bani vă rog eu mult de tot că nu aveți cei șapte ani de acasă“, a spus Radu Țoancă.

Dialogul a fost întrerupt de președintele de ședință, pentru calmarea spiritelor.

Proiectul a trecut până la urmă cu votul majorității consilierilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole