Nicolae Robu: Dacă se confirmă sesizările lui Fritz la DNA, cei vinovaţi să răspundă; eu garantez doar pentru mine

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a afirmat, miercuri, într-o declaraţie de presă, că dacă se confirmă faptele sesizate de actualul edil, Dominic Fritz, la DNA, privind posibile fraude la concursuri din instituţie în anii 2018 şi 2019, cei vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi „la nivelurile maxime prevăzute de lege”, pentru că faptele în cauză sunt de o gravitate maximă pentru un funcţionar public.

Nicolae Robu afirmă că răspunde doar de propria persoană, nu şi pentru faptele altora.

În aceeaşi declaraţie, el a reiterat faptul că Dominic Fritz a ajuns primar prin „declaraţii în fals şi uz de fals”, pentru care este în cercetare la DNA şi de aceea „nu are niciun pic de credibilitate” în faţa sa.

„Acest personaj, Dominic Samuel Fritz, ajuns primar al Timişoarei prin declaraţii în fals şi uz de fals, pentru care este în cercetare la DNA, săvârşitor de multiple alte ilegalităţi, deja constatate ca atare de instanţele de judecată, nu are niciun pic de credibilitate în faţa mea. (…). Dacă, totuşi, cele semnalate, descoperite, aşa cum domnul Fritz ne spune, pornind de la o cercetare punctuală făcută de DNA, prilej de verificare a mai multor dosare de concurs, vor fi confirmate de către instituţiile abilitate, atunci făptaşul / făptaşii trebuie pedepsit / pedepsiţi la nivelurile maxime prevăzute de lege, pentru că faptele în cauză sunt de o gravitate maximă pentru un funcţionar public. Eu am declarat în repetate rânduri, pe parcursul celor opt ani cât am fost primar, că am încredere în colaboratori – mă refeream la toţi cei circa 500 de angajaţi ai Primăriei şi la toate celelalte persoane cu care am interacţionat -, dar nu garantez decât pentru mine. Ori, pentru mine garantez în continuare, pentru totdeauna, pentru alţii nu, indiferent de cine ar fi vorba, din nou pentru totdeauna”, afirmă Nicolae Robu, într-o declaraţie de presă.

Fostul edil mai menţionează faptul că de un an, de când este primar, Dominic Fritz nu a făcut nimic pentru oraş, Timişoara fiind într-un declin fără precedent, „vizibil de către oricine cu mintea nesubordonată patimilor politice, indiferent de poziţionarea la vot în 27 septembrie 2020”.

Primarul Dominic Fritz a anunţat, miercuri, că DNA Timişoara cercetează un „posibil sistem de fraudare, premeditat şi sistematic”, care s-a desfăşurat pe parcursul anilor 2018 şi 2019, cu complicităţi potenţiale, cel puţin la vârful Serviciului de Resurse Umane, şi că se poate bănui că „este şi mită la mijloc”, dar acest lucru trebuie să-l stabilească procurorii.

Potrivit lui Fritz, în cazul a cel puţin şase actuali şi foşti funcţionari din Primăria Timişoara, care au susţinut concursuri în anii 2018 şi 2019, au fost descoperite probe scrise de aceeaşi persoană, un fost funcţionar din Serviciul de Resurse Umane.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole