Consiliul Județean Timiș își schimbă din nou organigrama – a patra oară în ultimii doi ani și jumătate – numărul salariaților ajunge la peste 2.600 de persoane

Consiliul Județean Timiș își schimbă din nou organigrama.

Este a patra reorganizare pe care administrația PNL a județului Timiș, acuzată în dese rânduri de incompetență, o realizează de la preluarea mandatului în urma alegerilor locale din toamna anului 2020.

Prima schimbare de organigramă s-a produs în luna martie 2021, și au urmat apoi cele din ianuarie 2022, decembrie 2022 și urmează ca noua structură să fie votată de aleșii județeni la finalul lunii iunie 2023.

Până atunci, noua structură organizatorică a fost pusă în consultare publică.

Din documentele publicate pe site-ul CJ Timiș reiese că schimbări se vor produce doar la Direcția de Drumuri și Transport, unde “Serviciul pentru administrarea și urmărirea execuției drumurilor“ își schimbă denumirea în “Serviciul pentru administrarea, urmărirea execuției și controlul drumurilor“, și astfel controlul va fi exercitat de altă structură. Totodată, “Serviciul de transport, control drumuri, utilități publice și colaborarea participativă“ își schimbă denumirea în “Serviciul de transport, utilități publice și colaborarea participativă“ și preia controlul de la Serviciul pentru administrarea și urmărirea execuției drumurilor. O altă modificare vizează “Biroul de analiză tehnică și pregătirea documentației pentru drumuri“ care devine “Serviciul de analiză tehnică și pregătirea documentației pentru drumuri“.

În urma reorganizării rezultă un număr de 265 de posturi în aparatul propriu al Consiliului Județean Timiș, la care se adaugă peste 2.300 de angajați în structurile subordonat – asistență socială sau muzeele din Timișoara.

În noua organigramă se regăsesc 6 posturi de consilieri personali ai șefului CJ Timiș, Alin Nica, și câte doi consilieri personali la fiecare dintre cei doi vicepreședinți ai instituției.  

Totodată, noua structura prevede în continuare și funcția de administrator public, deși PSD Timiș solicitase demisia șefului administrației județene, Alin Nica sau demiterea actualului administrator public, Marian C. Vasile, așa cum puteți citi AICI.

Totodată, rămâne vacantă funcția de șef Birou Comunicare, pentru care există un litigiu pe rolul instanțelor, funcție ocupată temporar de Loredana Lungu, nevasta lui Tudor Flueraș, consilier personal al secretarului general al PNL Timiș, Dănuț Groza, care este cercetată de Agenția Națională de Integritate pentru posibile conflicte de interese.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2023, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese la începutul lunii aprilie 2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole