Dominic Fritz, întâlniri cu ambasadorul Elveției și comisia interguvernamentală româno-germană

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a avut două întrevederi diplomatice importante pentru oraș.

Astfel, Dominic Fritz s-a întâlnit cu ambasadorul Elveției, Excelența Sa, Arthur Mattli.

Înaltul demnitar a fost însoțit de reprezentanți ai unor prestigioase companii elvețiene și de președintele Camerei de Comerț Elveția – România.

Diplomatul elvețian își va încheia în curând mandatul în țara noastră, însă se dorește o continuare a relațiilor foarte bune de cooperare existente între Timișoara și partea elvețiană. În acest sens, se are în vedere organizarea unor evenimente de business în toamna acestui an. Au fost discutate oportunități legate de investiții în infrastructură, dar și de perspectivele pe care titlul de Capitală Culturală Europeană, deținut de orașul nostru, le deschide pe termen lung, pentru impulsionarea dezvoltării generale la nivel regional. De asemenea, oaspeții și-au exprimat interesul față de proiecte comune în domeniul educației“, se arată într-un comunicat al municipalității.

Totodată, primarul Timișoarei a primit vizita comisiei interguvernamentală româno-germană.

Discuțiile au vizat aspecte legate de identitatea multiculturală a Timișoarei, care nu se limitează la minoritățile care trăiesc în oraș, ci reprezintă un stil de viață asumat de toți cei care locuiesc aici.

Timișoara este un model pentru întreaga Europă în ceea ce privește conviețuirea pașnică și valorile democrației. Cu atât mai mult, cei prezenți au agreat importanța intrării României în spațiul Schengen, ca un pas simbolic către egalitate și echitate în construcția europeană. Deputatul Ovidiu Ganț a adresat mulțumiri doamnei Natalie Pawlik, responsabilă pentru imigranți de origine germană și minorități naționale, pentru susținerea cauzei României în problema intrării în Schengen. Primarul Dominic Fritz a subliniat rolul culturii în crearea spațiului european comun și importanța titlului de Capitală Europeană a Culturii deținut de Timișoara, ca proiect strategic pe termen lung. Parteneriatul româno-german, pe multiple paliere va fi consolidat și de cooperarea în domeniul culturii. Chiar în acest an, Timișoara și orașul înfrățit Gera vor avea o serie de evenimente comune. Prezența oaspeților la Timișoara a fost prilejuită de lucrările celei de-a XXVI-a sesiuni a Comisiei interguvernamentale româno-germană privind problematica etnicilor germani din România, reunită, joi, în orașul nostru“, mai precizează sursa citată.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole