COLTERM: au fost 791 de cereri de deconectare individuală şi 50 de solicitări de debranşare

Administratorul special al companiei de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă, Cristian Amza, a declarat, marţi, că stocurile de combustibil necesar producerii energiei termice în municipiul Timişoara, în sezonul rece 2023-2024, sunt semnificativ mai mari decât la finalul lunii iulie 2022, iar aprovizionarea cu cărbune şi gaz continuă.

La 31 iulie, în stoc aveam 33.697 de tone de cărbune, faţă de 19.000 de tone cât era în perioada similară a anului trecut, şi 67.628 MWh gaz înmagazinat în depozite subterane, comparativ cu 10.958 MWh cantitatea existentă la sfârşitul lunii iulie 2022. În ceea ce priveşte consumul curent de gaz pentru prepararea apei calde de consum, şi pentru luna august se continuă contractul cu furnizorul„, a explicat Cristian Amza.

Totodată, acesta a anunţat că, până în prezent, au fost înregistrate 791 de cereri de deconectare individuală (apartamente) şi 50 de solicitări de debranşare (rezilieri de contract) de la sistemul centralizat de încălzire, dintre care 19 sunt case individuale şi alte 31 sunt blocuri care însumează 250 de apartamente. Numărul total al apartamentelor care au optat pentru trecerea pe altă sursă de încălzire, până la 31 iulie, este de 1.041, faţă de 1.294 înregistrate în perioada similară a anului trecut.

Referitor la proiectul cu finanţare europeană privind retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiul Timişoara, au fost executate lucrări pe o lungime de peste opt kilometri dintr-un total de nouă mii de kilometri prevăzuţi, procentul de finalizare fiind de 92,75 %, cu precizarea că lucrările vor fi complet finalizate până la sfârşitul acestui an. În paralel, lucrările pe lotul de reţele secundare de termoficare au fost deja finalizate total, fiind reabilitaţi 20 de kilometri de reţea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole