Sorin Grindeanu îmbrăcat cu un sacou de chelner de la Melody anunță că s-a împrietenit cu urșii – le face până la urmă tuneluri, contractul de execuție se va semna la Timișoara

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Timişoara, că s-au încheiat toate procedurile legate de licitaţia pentru tronsonul între Marginea şi Holdea de pe autostrada A Lugoj-Deva, câştigătorul desemnat fiind un constructor român.

Vicepremierul, îmbrăcat cu un sacou de chelner la Melody, nu a precizat însă câți urși recunoaște și câți rămân orfani de tată, dar a uitat că și-a anunțat demisia în cazul în care cineva îi arată urși în zonă.

Câştigătorul (licitaţiei, n.r.) este un constructor român care până acum şi-a făcut treaba foarte bine şi ne dă siguranţa că va finaliza în termenii contractului pe care îl vom semna în perioada următoare – când se vor încheia toate procedurile legale, în condiţiile pe care şi le asumă de la început. Este constructorul care în acest moment este, probabil, cel mai mare constructor român cel puţin pe infrastructură rutieră. În sfârşit, se intră în linie dreaptă şi pe acest proiect. Sunt 10 zile în care se pot depune contestaţii. În ultima vreme am văzut că sunt tot mai puţine contestaţii, pe zona rutieră (…) Vom semna contractul la Timişoara, în săptămânile următoare; este şi proiectare şi execuţie. Durata pentru proiectare prin licitaţie cred că va depăşi un an. A fost condiţie la licitaţie, durata de execuţie, pentru că deşi unii spuneau că nu se mai poate face, că se pierd banii din PNRR (…), iată că se face, inclusiv pe A7„, a detaliat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai arătat că o ţintă pe care le-a dat-o celor de la CNAIR a fost ca până la finalul anului pe autostrada A7 Ploieşti – Paşcani toate cele 13 loturi trebuie să aibă desemnaţi câştigătorii, iar pentru cel puţin jumătate să fie semnate contractele de execuţie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole