Un consilier local PNL sponsorizează o postare anti-Fritz deși se află într-o alianță nedenunțată oficial cu USR, pe baza căreia peneliștii au primit postul de viceprimar

Consilierul local PNL, Adrian Lulciuc, director al Poștei Timișoara, care este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese și incompatibilitate, și într-o țară cu adevărat europeană era demis de mult din toate funcțiile, arată adevărata față de peneliștilor din Timișoara, care devin pe zi ce trece un partid tot mai nefrecventabil.

Fiind la putere în Timișoara prin deținerea funcției de viceprimar, peneliștii doresc să ia și beneficiile opoziției și ocupă spațiul în lipsa unei atitudini ferme din partea PSD și Pro România, care la nivel politic nu există în municipiul de pe Bega, deși ar trebui să reprezinte adevărata opozite, măcar în Timișoara, deoarece la județ sunt predați rușinos în brațele peneliștior.  

Ieșirile punctuale ale consilierului local Pro România Roxana Iliescu, sunt mai degrabă o pată de culoare decât o acțiune politică coerentă., fiind și cam singulară.

Așa se face că PNL se află și în car și în căruță.

Ultima trăsnaie este cea a liderului de grup al peneliștilor din Consiliul Local, Adrian Lulciuc, care a ajuns până acolo încât chiar sponsorizează prin intermediul partidului o postare împotriva primarului Dominic Fritz, deci a conducerii primăriei, deci și împotriva propriului coleg, viceprimarul Cosmin Tabără.

Noul atac, concertat, și conform unor surse politice pus la cale de peneliști prin intermediul unei instituții a statului Garda de Mediu, se referă la mizeria din oraș. Celor cu minte puțină și memorie scurtă le amintim că și Nicolae Robu a trecut prin aceeași realitate, deci situația nu este o surpriză, doar că bârna lor o vedem mai mare decât bârna noastră.

Situația ipocrită în care se plasează PNL Timișoara devine deja ridicolă și lipsită de orice credibilitate, mai ales când vine de la oameni aflați la putere în Timișoara și prin intermediul funcției de viceprimar ar putea schimba lucrurile care nu funcționează. Dar la fel ca și în problema Colterm, peneliștii, prin ministrul Energiei, au lăsat timișorenii în frig pentru trei zile pentru demonstrații politice de prost gust.

“O altă minciună marca Fritz. Nu mai departe de acum un an jumate, Dominic Fritz în propria campanie electorală, promitea o candidatură a Timișoarei la titlul de Capitală verde a Europei în 2030 și programul ”ZERO Gunoi”. Astăzi, Garda de mediu a amendat Primăria cu suma de 60 000 lei pentru mizeria de pe străzi. De când a fost ales, dl Primar nu a mai coborât din ”biroul de sticlă”, pe străzi, să vadă care e de fapt realitatea în care trăiesc timișorenii.  Și eu, și colegii mei consilieri PNL, i-am solicitat și domniei sale și dlui viceprimar Lațcău să găsească o soluție pentru mizeria din oraș. Răspunsul? L-au trimis pe dl Creiveanu să se scuze și să ne explice de ce curățenia lasă de dorit. Dar, cetățenii nu așteaptă justificări despre vinovați și nici lamentări jenante, ci rezolvări rapide.  În rest, e bine că visăm la tot felul de titluri și ne lăudăm fără măsura penibilului, cu proiectele mari și bune care fac și ele parte din ”greaua moștenire” atât de blamată. Asta în timp ce Timișoara înregistrează un șir de premiere negative care pare fără sfârșit: prima amendă pentru neachiziționarea certificatelor pentru emisiile de CO2, prima iarnă fără căldură, primul oraș cu școli închise din cauza frigului, prima amendă pentru mizerie. Oare câte mai urmează?“, consideră Adrian Lulciuc.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole