Timiș: percheziții la școlile de șoferi – prejudiciu de circa 900.000 de lei prin neînregistrarea în contabilitate și neplata taxelor și impozitelor și creditarea societăților cu sume pentru care nu există justificare legală

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, informează că au fost efectuate percheziții la școlile de șoferi care ar fi creat un prejudiciu de circa 900.000 de lei prin neînregistrarea în contabilitate și neplata taxelor și impozitelor și creditarea societăților cu sume pentru care nu există justificare legală.

În data de 13 noiembrie 2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș împreună cu organele de poliţie din cadrul I.P.J. Timiș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic au efectuat percheziţii domiciliare la șapte imobile de pe raza judeţului Timiș și un imobil situat în județul Caraș – Severin, într-o cauză aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, având ca obiect infracţiunile de evaziune fiscală prevăzută de art.9 lit.b din Legea nr.241/2005 și de spălare de bani prevăzută de art.49 alin.1 lit.b din Legea nr. 129/2019, în vederea strângerii și administrării probelor necesare stabilirii activității ilegale desfășurate“, arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat ar fi de circa 900.000 de lei.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, fiind cercetate fapte derulate în perioada 2019 – 2021, privind neînregistrarea în contabilitate și neplata taxelor și impozitelor aferente ca urmare a desfășurării activităților specifice școlilor de șoferi prin intermediul a două societăți comerciale, precum și creditarea acestor societăți cu sume pentru care nu există justificare legală referitoare la proveniență, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la suma de 856.114 lei. Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor. Precizăm că începerea urmăririi penale in rem reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se arată într-un comunicat de presă.

FOTO: arhiva

Recomandările noastre

Cele mai citite articole