Timiș: dosare penale pentru un magazin din Lugoj pentru că vindea haine Lacoste sau Gucci contrafăcute

La data de 29 noiembrie a.c.,  politiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună  cu cei ai Poliției Municipiului Timișoara, precum și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș  și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au organizat și desfășurat o acțiune ce a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor ilicite de comerț.

Potrivit Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor, a fost verificată și societatea Laurendo Sport SRl din Lugoj unde s-au descoperit produse textile fără traducere în limba romana a compoziției fibroase. Produse suspicionate a fi contrafăcute.

Sancțiuni dispuse: Amendă contravențională 5000 lei. Produsele suspicionate a fi contrafăcute au fost preluate de către reprezentanții Serviciului de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ în vederea continuării cercetării (cercetare penală)“, se arată într-un comunicat de presă al CJPC.

Conform IPJ Timiș, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au întocmit  3 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prevăzută în Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 93 de produse, articole de îmbrăcăminte ce poartă însemne identice sau similare cu mărci înregistrate, oferite spre vânzare, susceptibile a fi contrafăcute. Totodată, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, respectiv  8 amenzi în valoare totală de 25.500 lei și 2 avertismente. Activitățile de această natură vor continua în vederea asigurării legalității  și a respectării legislației fiscale aplicabile operațiunilor comerciale efectuate de către operatorii economici“, se arată într-un comunicat al IPJ Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole