PSD Timiș – dus pe “culmile gloriei“ de la un partid de buzunar la un partid balama de Sorin Grindeanu și Alfred Simonis

Buletin de Timișoara arăta într-un articol din 02.08.2023, pe care îl puteți citi AICI, cum eventuala desemnare a lui Nicolae Robu drept candidat al PNL Timiș la funcția de primar al Timișoarei înseamnă în fapt eșecul politicii duse de Alin Nica și Dănuț Groza din toamna anului 2020 de când au preluat puterea în filială, ceea ce pentru niște oameni de onoare ar avea drept consecință depunerea mandatului.

Același lucru este vizibil, și cu ochiul unui copil care a căzut bacul fiind analfabet funcțional, și la PSD Timiș.

“Cuplul de aur“ al social-democrației județene, Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, a repreluat controlul total al filialei PSD Timiș în 2020 sacrificând orice.

Repreluarea la PSD Timiș s-a făcut exact ca la PNL Timiș, prin demisia președintelui în funcție, Călin Dobra la PSD, respectiv Nicolae Robu la PNL.

De când binomul G&S sau PFA Sorin Grindeanu, la fel de toxic precum binomul Nica&Groza de la PNL, se află la conducerea PSD Timiș, filiala a pierdut președinția Consiliului Județean Timiș, a pierdut Primăria Lugoj, a pierdut Primăria Dumbrăvița, a pierdut Primăria Săcălaz, a pierdut Primăria Sânandrei, a pierdut Primăria Giarmata, a pierdut alți primari de comune, nu a reușit să negocieze nicio funcție relevantă la nivelul administrației județene sau locale din Timișoara, și a obținut un scor submediocru la alegerile parlamentare din 2020, și doar un noroc chior a făcut să aibă un număr de parlamentari mincinos, care nu reflectă votul direct al cetățenilor.

Mai mult decât atât, PSD Timiș are un număr ridicol de mic de consilieri județeni, 7, și un număr și mai mititel de consilieri locali la Timișoara, 3, în condițiile în care listele partidului au fost opera aceluiași cuplu de naș-fin Sorin Grindeanu și Alfred Simonis.

Reamintim că la președinția Consiliului Județean Timiș, ezitantul și lipsitul de curaj Călin Dobra a obținut totuși 48 de mii de voturi, iar Sorin Grindeanu și Alfred Simonis cu listele lor cu tot au obținut 38 de mii de voturi la alegerile locale din 2020.

Să nu mai vorbim despre faptul că la nivelul instituțiilor deconcentrate, primite după intrarea la guvernare din toamna lui 2021, PSD Timiș a mers, ca de obicei, pe mâna mai multor mercenari, adică unor traseiști care pentru a rămâne în funcție s-au predat temporar la PSD sau pe mâna unor oameni slabi și neexperimentați.

De-a lungul timpului redacția noastră atras în mod repetat atenția asupra acestei incompatibilități și acestui conflict de interese, ca un partid să fie condus de un naș și de un fin, situația care omoară din fașă orice competiție internă și creează o camarilă proprie.

Însă, poate și acest lucru era de trecut cu vederea dacă rezultatele filialei ar fi fost WOW.

Drept urmare, PSD Timiș nu are nici astăzi candidați desemnați și vizibili nici la CJ Timiș, nici la Primăria Timișoara, nici la Lugoj, nici în celelalte orașe și nici în zona periurbană. Ce așteaptă? Blaturile? Înțelegerile pe sub masă? Negocierile pentru avantaje persoanele cum sunt funcțiile proprii de la București pe baza muncii fraierilor din partid? Retorica că Timișul este un județ de dreapta nu mai ține. La fel retorica că în 2020 a fost un val PNL. Ambele sunt niște minciuni grosolane menite să acopere incompetență politică și interesele de grup jucate la ruletă pentru interese personale. Cum ai putea să susții că Timișul este de dreapta când tu nici nu ti-ai propus să faci ceva și când ai făcut, ai făcut doar distructiv?

Ați văzut vreun parlamentar care să treacă la PSD Timiș? Ați văzut vreun primar serios, nu Nicu Viorel, să dorească măcar să se alăture social-democraților? Ați văzut vreun om de afaceri serios care să gireze conducerea actuală a PSD Timiș, nu MaxAgro care face bani cu tot spectrul politic, mai ales PNL?

PSD Timiș arată astăzi mai rău decât a arătat în 2020, deoarece a avut 3 ani să facă ceva și nu a făcut nimic relevant pe scena politică locală, iar partidul nu a luat avânt, a rămas în aceeași băltire submediocră în care a fost adus tot Sorin Grindeanu și Alfred Simonis.

Însă, totul a fost gândit pentru a nu crea poli de putere în interiorul PSD Timiș care să poată contesta conducerea actuală, conducere care dorește ca situația actuală să rămână aceeași, tot pentru a nu avea niciun fel opoziție care să conteste “cuplul de aur“, adică vorba aia: “mai bine un pește mare într-un bazin mic, decât un pește mic într-un bazin mare“. La PSD Timiș astăzi totul se bazează doar pe șmecherie și combinații. Nimeni nu construiește nimic. Nimic de viitor.  

PSD Timiș are în funcția de prefect și de președinte al PSD Timișoara un Mihai Ritivoiu care nu a dovedit nimic, ba din contră.

PSD Timiș are în funcția de președinte al PSD Lugoj un Călin Dobra care a fost exilat la București, cu acordul său, într-o funcție ridicolă, și care pare că așteaptă doar să fie acoperit cu pământ, o rușine pentru un fost președinte de CJ Timiș rămas în viața publică, care nu doar că nu are o voce, dar nici măcar un glas răgușit nu are. E un cadavru politic îmbălsămat deja, care chiar pare bucuros așa cum este.

PSD Timiș are niște președinți de organizații în restul orașelor pe care nu îi cunosc nici măcar membrii PSD Timiș, ATENȚIE, PSD Timiș nu deține funcția de primar de oraș decât la Recaș. În aceste condiții ce rezultate mai poți spera la Făget, Ciacova, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Gătaia sau Deta? Sau te bazezi doar pe declarații conjecturale de dragoste, chiar amuzante, privind dezertarea unor primar?

PSD Timiș are niște președinți de organizații în comunele din jurul Timișoarei care nu știu nici ei că sunt președinți, cât despre orice activitate publică nici nu poate fi vorba. Așadar, ce se întâmplă la Giarmata, Giroc, Ghiroda, Săcălaz, Dumbrăvița, Sânandrei sau Moșnița Nouă? Probabil nimic, din moment ce nu există un răspuns rapid pe care să îl dai la această întrebare.

În tot acest timp însă, în care partidul a rămas cu aceeași mână de oameni, cu aceleași organizații neperformante și nereformate, închis în același cerc care nu a dovedit nimic, conducerea filialei a prosperat pe persoană fizică, adică atât Sorin Grindeanu, cât și Alfred Simonis au deținut sau dețin cele mai înalte funcții în stat. Pe ce bază? Pe ce criterii? De ce? Care rezultate i-au propulsat? Ce a câștigat PSD Timiș în urma funcțiilor lui Sorin Grindeanu și Alfred Simonis? Și nu referim aici la posturi de 4.500 de lei prin diverse instituții sau afaceri personale.

La capitalul program politic, viziune, imagine, comunicare, deschidere, oameni, idei, principii, proiecte, PSD Timiș este nu doar corigent, ci este de-a dreptul repetentul clasei politice locale, fiind în situația de a merge cu o găină în plasă la dom’ profesor să-l roage să-i treacă prostul clasa.

În aceste condiții, cum crede, cu aroganța specifică, PSD Timiș că va avea vreo șansă la alegerile locale? Cum își poate închipui cineva că de la partidul de buzunar de astăzi, bazat doar pe speculanți și speculații politice, poate ajunge la partidul care să câștige la vot Consiliul Județean sau Primăria Timișoara?

PSD Timiș se poate baza la alegerile locale de anul viitor în cel mai bun caz doar pe blaturi și pe negocieri netransparente, pe sub masă, prin birturi, defavorabile, pentru a sprijini niște majorități.

Așadar, PSD Timiș are toate premisele de a ajunge de la un partid de buzunar la un partid balama.

Pentru acest rezultat a deținut funcția de vicepremier sau cea de președinte al Camerei Deputaților? Cât mai crede conducerea actuală că merge cu “vrăjeala“?

Avocatul Cristian Clipa: de ce este legală candidatura lui Dominic Fritz la următoarele alegeri locale? – cetățenii UE care nu dețin cetățenia română și au domiciliul în România au dreptul de a se asocia în partide politice sau de a se înscrie în partide politice – reședința persoanei fizice este în locul unde își are locuința secundară

Reputatul avocat timișorean Cristian Clipa, profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității de Vest și specialist în drept administrativ, dă un răspuns extrem de bine documentat și avizat la…

ANALIZĂ. Florin Abraham: anticipăm lansarea candidaților prezidențiali să abia în vara anului 2024 – PNL va trebui să ia decizia dacă va continua ca partid de opoziție din interiorul guvernării sau din afara acesteia – ar putea fi întrunite condițiile unei schimbări de lider, așa cum s-a întâmplat și în 2014

Istoricul și profesorul de Științe politice la SNSPA, dr. Florin Abraham, realizat o analiză a situației politice privind anul 2024, dar și perspectivele post alegeri. Analiza a fost publicată pe…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole