Primăria Timișoara scoate la licitație concesionarea a cinci cimitire pentru o perioadă de doi ani

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația, în două loturi, pentru concesionarea a cinci cimitire publice pentru o perioadă de doi ani. Astfel, firmele interesate vor putea depune ofertele pentru a presta serviciile şi activităţile de exploatare şi întreţinere la Cimitirul Calea Lipovei, Cimitirul Săracilor şi Cimitirul Stuparilor (Lot 1) și Cimitirul Calea Şagului şi Cimitirul Rusu Șirianu (Lot 2).

„Cimitirele din Timișoara arată groaznic și mi-am arătat nemulțumirea față de modul în care au fost îngrijite. Mai mult decât atât, în lunile trecute a ieșit un întreg scandal de corupție cu privire la modul în care au fost concesionate în administrația precedentă. Așa ceva nu este permis, am eliminat criteriile prin care s-au dat cimitirele cu dedicație și am inclus indicatori de performanță pentru modul în care vor fi gestionate. Setăm un minim de investiții și reparații pe care viitoarea firmă va trebui să le facă și vrem să ne asigurăm că va exista un management al deșeurilor real. Ofertantul câștigător nu va mai da gunoiul oricărei firme dubioase, care-l va arunca în final pe domeniul public al Timișoarei”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Concesionarii vor avea obligația să afișeze număr de telefon, e-mail, regulile și tarifele aprobate, pentru ca cetățenii să poată sesiza primăria în legătură cu probleme sau orice nereguli sesizate.

În cadrul contractului de concesionare, firma câștigătoare se angajează să plătească redevențe către municipiul Timișoara în valoarea de minim 130.900 lei (TVA inclusă) și investiții sau reparații capitale în valoare de 130.900 lei (TVA inclusă), pentru fiecare lot în parte.

Obligațiile firmei câștigătoare includ prestarea zilnică a serviciului, prevenirea poluării solului și apelor subterane și managementul deșeurilor, conform indicatorilor de performanță. Tarifele de prestare a serviciilor pentru desfășurarea ceremonialului înhumării au fost indexate cu inflația, dat fiind faptul că acestea nu au mai crescut din anul 2017, iar costurile de operare, în mod particular cheltuielile salariale, au crescut semnificativ. Veniturile estimate ale ofertanților pentru perioada de concesiune sunt reflectate în valoarea estimată a contractului.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole