Primăria Timișoara a luat deja primele măsuri pentru prevenirea poleiului – sunt pregătite 18 utilaje de capacitate mare, 16 utilaje de capacitate mică, 10 încărcătoare frontale, 8 utilaje de transport zăpadă și 25 de mini freze de zăpadă

Primăria Municipiului Timișoara a luat deja primele măsuri pentru a preveni formarea poleiului și a evita îngreunarea traficului rutier, în condițiile în care temperaturile au scăzut semnificativ și se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare, informează municipalitatea.

Noaptea trecută s-a intervenit cu patru utilaje, pentru prevenirea formării poleiului, la toate intrările în oraș, pe poduri, în intersecțiile și pe arterele principale, unde a fost nevoie. Au fost împrăștiate cca 73 de tone de material antiderapant. În prezent, carosabilul este umed, dar se circulă în condiții normale. De asemenea, a fost aprobat Planul operativ de acțiune pentru situații de urgență, care include măsurile necesare pentru întregul sezon rece. În funcție de condițiile meteo, în perioada de iarnă, operatorul Brantner Servicii Ecologice este pregătit să intervină cu 18 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 mini încărcătoare frontale, 10 încărcătoare frontale, 8 utilaje transport zăpadă, 2 autocisterne, 8 autoturisme control și 25 de mini freze de zăpadă. În depozite se află deja un stoc de 1000 tone sare, 10 tone de clorură de calciu lichidă și 10 tone clorură de calciu solidă, iar aceste cantități vor fi completate în permanență. Vă reamintim că, în conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au și obligația de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor, de a îndepărta zăpada și gheața (țurțurii) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane și de a atenţiona pietonii asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional“, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru a semnala eventualele probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, timișorenii au la dispoziție secțiunea dedicată Salubrizării din aplicația de sesizări a primăriei, https://sesizari.primariatm.ro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole