Dominic Fritz: facem curățenie – firma de salubrizare intervine la 95% din străzi

Primarul Dominic Fritz anunță că s-au intensificat eforturile privind curățenia pe străzile orașului.

Edilul susține că se face curățenie pe 95% din străzi, în condițiile în care până acum erau cuprinse doar 40% din străzile Timișoarei.

“Am promis timișorenilor la începutul acestui an că vom intensifica eforturile pentru un oraș mai curat. Și asta facem. În primele patru luni ale anului au fost colectate 1.900 de tone de deșeuri stradale, adică cât s-a strâns în tot anul 2020. Dacă în 2020, se făcea curățenie doar pe 40% din străzile orașului, anul acesta am reușit să extindem suprafața pe care intervine firma de salubrizare la 95% din străzile Timișoarei. Practic, doar acolo unde sunt lucrări la drumuri nu se intervine. Zilnic, 16 utilaje ale companiei de salubrizare intervin pe străzi și numărul celor care lucrează la curățenie aproape s-a dublat comparativ cu 2020 și acum se lucrează în trei schimburi. Știu că mai avem multe de făcut. Continuăm munca și evident, nu ne vom mai întoarce la situația din 2020, atunci când am preluat mandatul și contractul neclar și incomplet de salubrizare, după care funcționăm și anul acesta. Acum lucrăm la documentația pentru un contract de salubrizare pentru anul viitor, care să ne asigure servicii mai bune și un oraș mai curat“, a declarat primarul Timișoarei.

Campanie de dezinsecție aeriană

“Am început și campania de dezinsecție aeriană, care va dura până în 24 mai și vom începe tratamente de dezinsecție la sol. Am cerut firmelor care cosesc iarba să își prelungească programul de lucru cu 2 ore în fiecare zi și să lucreze și sâmbăta. Înăsprim regulile de protecție a mediului în cazul șantierelor, pentru a reduce semnificativ mizeria care e adusă în oraș de utilajele care ies din șantiere și impunem reguli mai stricte privind trasabilitatea deșeurilor din construcții: adică să fie clar pentru toată lumea care este traseul deșeurilor din momentul preluării până la cel al predării lor, ca să nu mai găsim rampe de gunoi în tot orașul. Pentru aceste reguli organizăm dezbatere publică în 26 mai și le introducem în Consiliul Local. Apreciez eforturile timișorenilor care ne sprijină și se îngrijesc ca orașul nostru să fie curat“, a mai precizat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole