Vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, recunoaște incompetența administrației județene în privința extinderii la patru benzi de la Moșnița: afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul

Vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, a fost să verifice lucrările încă nefinalizate de extindere la patru benzi a drumului de la Moșnița Nouă.

Șantierul ar fi trebuit închis pe 15 octombrie 2021, așa cum promitea șeful CJ Timiș Alin Nica, cercetat de ANI pentru conflict de interese, într-o declarație din 1 octombrie și pe care o puteți citi AICI.

La sesizarea cetățenilor, astăzi, Cristian Moș, responsabil cu drumurile în CJ Timiș, a descoperit nereguli la execuția lucrării și promite din nou sancțiuni. Până acum însă, CJ Timiș nu a prezentat public nicio amendă care să vizeze constructorul.

“Afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul. În lucrarea de lărgire la patru benzi din Moșnița proiectul presupune, așa cum este normal, amplasarea unor tuburi îngropate care să le servească furnizorilor de internet și televiziune pentru amplasarea firelor și totodată pentru protecția acestora.  În anul 2022 este absolut normal și necesar să scăpăm de firele supraterane. Zilele trecute am fost sesizat de mai mulți locuitori din Moșnița că aceste tuburi ar fi sparte. Am fost pe șantier și da, probabil din cauza faptului ca nu s-au respectat procedurile, aceste tuburi sunt sparte. Ce înseamnă asta? Simplu: lăsate așa aceste tuburi ar provoca în anii ce vin o mulțime de inconveniente. O mulțime de viitoare lucrări de reparații, o mulțime de bani, nervi și mici șantiere datorate de lucrarea inițială făcută greșit.  Nu pot permite așa ceva. Am cerut verificarea video a tuturor tuburilor montate pe acest șantier și, acolo unde sunt sparte, am cerut înlocuirea lor chiar dacă asta înseamnă redeschiderea șantierului pe anumite porțiuni. Am transmis echipei tehnice de pe teren și dirigintelui, în a cărui responsabilitate se află lucrarea, nemulțumirea față de modul în care s-a lucrat acolo și profunda dezamagire că o lucrare care putea să fie făcută bine a suferit atât de multe nereguli. Nu există opțiunea să accept lucrarea în acest fel. De asemenea, în urma vizitei de pe teren, am sesizat mai multe nereguli legate de covorul asfaltic de pe trotuare și pistele de biciclete pe care le-am transmis și a căror remediere am cerut să se facă în cel mai  scurt timp. Așa cum este normal toate lucrările se vor face pe cheltuiala constructorului, iar în acest caz Consiliul Județean Timiș o să aplice cu siguranță sancțiuni. Îmi cer scuze față de locuitorii de Moșnița dacă în perioada următoare se vor redeschide lucrările pe anumite tronsoane, știu cât de neplăcută este situația și cât de mult vă doriți să se încheie acest șantier“, a spus Cristian Moș după vizita pe șantier.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole