PNL Timiș s-a prăbușit – solicită USR să oprească măcelul și să nu mai arate ilegalități: cerem liderilor și membrilor USR să oprească spirala – atacul furibund la adresa lui Nicolae Robu este îngrijorător

Buletin de Timișoara a prezentat, joi, faptul că două foste angajate din Primăria Timișoara au fost implicate în fraudarea angajărilor și au încheiat câte un acord de recunoaștere a vinovăție cu procurorii DNA.

Este vorba despre Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz care au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare în prima instanță după ce au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați.

Unul dintre candidații respectivi a fost chiar un consilier personal al fostului primar Nicolae Robu.

E vorba de Florin Răvășilă, fost director al Direcției Clădiri, Terenuri si Dotări Diverse – I Est în mandatul lui Nicolae Robu, despre care procurorii spun că nu a avut nicio implicare în trucarea concursurilor“, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Buletin de Timișoara a arătat că Elena Daniela Adam este soția directorului de Spitalul de Copii Louis Țurcanu, Ovidiu Adam, fost președinte al Comisiei de Sănătate a PNL Timiș.

La rândul său, Bianca Simona Vetrovetz este nora unei vicepreședintă a PNL Timișoara, Carmen Popescu, membră în Consiliul de Administrație al Aquatim, unde a deținut chiar și funcția de președinte al CA-ului respectiv.

Buletin de Timișoara a mai arătat cum Carmen Popescu, vicepreședintă a PNL Timișoara, avea soțul angajat la Primăria Timișoara, nora angajată la Primăria Timișoara, firma fiului său contracte din bani publici cu diverse primarii, așa cum puteți citi AICI.

Mai mult, socrul Biancăi Simona Vetrovetz, adică Călin Gheorghe Popescu, a fost angajat și el în Primăria Timișoara, iar după angajarea în Primăria Timișoara s-a transferat la Prefectura Timiș, ca…ATENȚIE… șef la Corpului de Control, instituție care la vremea respectivă era condusă de o altă membră a PNL Timiș, Liliana Oneț. Călin Gheorghe Popescu nu a stat prea mult nici la Prefectura Timiș, ci s-a transferat la Consiliul Județean Timiș, unde salariile probabil sunt mai mari, și activează…culmea…la Compartimentul Corpul de Control al președintelui Alin Nica, se arăta în articolul respectiv.

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a reacționat la dezvăluirile de presă și i-a atras atenția șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, că ține în funcție un fals funcționar precum Călin Gheorghe Popescu, care este chiar angajat la Corpul de Control, dar și pe liderul consilierilor locali PNL, Adrian Lulciuc, declarat incompatibil pentru o firma la care era asociat a încheiat contracte cu societăți ale Consiliului Local.

Mi-a sărit în ochi un nume de pe lista fabricii de falși funcționari a dlui. Robu: Călin Popescu. Angajat în Primărie în urma unei lucrări scrise de nora sa, care tocmai ce și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnată pentru acest fals, dl. Popescu e azi șeful corpului de control al Consiliului Județean. Dle. Alin Nica, dacă nu v-a zis dl. Robu la ospățul de weekend-ul trecut, vă zic eu acum: șeful corpului de control de la instituția pe care o conduceți e un fals funcționar public! Cum se poate ca aparatul dumneavoastră de control să fie condus de un falsificator? Cum puteți avea încredere că-și face treaba, când acel funcționar nu și-a putut nici măcar scrie lucrarea? A fost nevoie de scrisul nurorii pentru a fi angajat în Primărie. Îl mai țineți în funcție doar fiindcă e liberal de-al dumneavoastră? Dar pe dl. Lulciuc, declarat incompatibil de ANI, îl mai țineți în Consiliul Local? Rămâne lider de grup al PNL un consilier ce-a făcut afaceri chiar cu societățile Timișoarei? Când ați apărut pe scenă, păreați un lider reformist, dle. Nica. Un lider care se va debarasa de oamenii și metehnele trecutului. Dar în acești ani v-ați înconjurat de dubioșii și corupții dumneavoastră și, acolo unde mai erau câteva locuri libere, i-ați împrumutat pe cei din timpul domniei domnului Robu“, a scris Ruben Lațcău pe pagina sa de Facebook.

În replică, PNL Timiș solicită USR Timiș, printr-un comunicat al Biroului de Presă, să oprească spirala și consideră că atacul la fostul primar Nicolae Robu este îngrijorător.

PNL Timiș atrage atenția asupra pericolului reprezentat de derapajele democratice ale USR atât la nivel local cât și la nivel național. Atacul furibund al USR la adresa fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu, este îngrijorător deoarece este lipsit de orice probă, document, sentință sau orice act administrativ care să susțină afirmațiile liderilor USR. În schimb, ce știm cu toții, și ceea ce reprezintă doar vârful aisbergului combinațiilor USR-iste, este că:

 – Jahn Catalina a devenit director adjunct printr-un concurs organizat ilegal, fără a se ține cont de prevederile OG 109/2011. După intrarea pe fir a DNA, aceasta și-a dat demisia;

 – La Colterm, Dominic Fritz l-a adus ca director general pe Bogdan Nanu, condamnat penal pentru fraudarea unei firme private;

 – Șeful de cabinet al lui Fritz, Dan Reșitnec și-a angajat iubita pe un post special conceput pentru ea.

 La tratament abuziv sunt supuși și funcționarii din Primăria Timișoara deoarece șefii USR fac ”dreptate” trecând peste instituțiile abilitate să dea sentințe sau să facă acuzații. Din acest punct până la tribunalele poporului sau la organizațiile paramilitare din anii 30, din Germania, mai e un pas. Fostul primar PNL al Timișoarei este atacat în mod josnic pentru că, în ultimii ani, și-a permis să critice minciunile și deciziile greșite ale administrației USR. De fapt, întreaga miză a acestui atac violent este legată de spaima USR-iștilor care au văzut, în toate sondajele, inclusiv în cel realizat de ei, că Nicolae Robu este lider în preferințele de vot pentru postul de primar al Timișoarei. USR-iștii nu se mulțumesc să calomnieze un om politic, ci își revarsă ura și asupra funcționarilor din Primăria Timișoara, dând verdictul că sindicatul legal înființat este toxic. La USR, agresivitatea și violența verbală au devenit mod de lucru deoarece, pentru conducerea acestui partid, înțelegerea, negocierea, bunul simț și dialogul sunt doar niște noțiuni abstracte. Dominic Fritz se simte lezat că este asociat cu presupusul bunic nazist dar nu are nicio problemă să consimtă la terfelelirea imaginii unui funcționar public pentru ce a făcut nora acestuia. Deoarece Timișoara este o comunitate recunoscută pentru spiritul civic și buna înțelegere, cerem liderilor și membrilor USR să oprească spirala violenței care, de la nivelul limbajului și al declarațiilor politice, poate trece foarte ușor la nivel fizic. Pericolul este iminent și PNL nu poate fi de acord cu acest mod de a face politică și administrație, arată PNL Timiș, într-un mesaj trimis pe email și pe care redacția noastră l-a primit de la de la colegi din presă, deoarece Buletin de Timișoara este blocat pe toate paginile de Facebook, scos din listele de mail și grupurile de whatsapp, atât ale PNL Timiș, cât și ale CJ Timiș, și nici măcar la cererile 544 nu se răspunde, din cauza faptului că ne-am permis să arătăm cine conduce PNL Timiș și am arătat faptele mai multor membri.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole