Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: un fals funcționar conduce Corpul de control al șefului CJ Timiș, Alin Nica – nora sa i-a scris lucrarea când s-a angajat la Primăria Timișoara

Buletin de Timișoara a prezentat, joi, faptul că două foste angajate din Primăria Timișoara au fost implicate în fraudarea angajărilor și au încheiat câte un acord de recunoaștere a vinovăție cu procurorii DNA.

Este vorba despre Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz care au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare în prima instanță după ce au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați.

Unul dintre candidații respectivi a fost chiar un consilier personal al fostului primar Nicolae Robu.

E vorba de Florin Răvășilă, fost director al Direcției Clădiri, Terenuri si Dotări Diverse – I Est în mandatul lui Nicolae Robu, despre care procurorii spun că nu a avut nicio implicare în trucarea concursurilor“, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Buletin de Timișoara a arătat că Elena Daniela Adam este soția directorului de Spitalul de Copii Louis Țurcanu, Ovidiu Adam, fost președinte al Comisiei de Sănătate a PNL Timiș.

La rândul său, Bianca Simona Vetrovetz este nora unei vicepreședinte a PNL Timișoara, Carmen Popescu, membră în Consiliul de Administrație al Aquatim, unde a deținut chiar și funcția de președinte al CA-ului respectiv.

Mai mult, socrul Biancăi Simona Vetrovetz, adică Călin Gheorghe Popescu, a fost angajat și el în Primăria Timișoara, iar după angajarea în Primăria Timișoara s-a transferat la Prefectura Timiș, ca…ATENȚIE… șef la Corpului de Control, instituție care la vremea respectivă era condusă de o altă membră a PNL Timiș, Liliana Oneț. Călin Gheorghe Popescu nu a stat prea mult nici la Prefectura Timiș, ci s-a transferat la Consiliul Județean Timiș, unde salariile probabil sunt mai mari, și activează…culmea…la Compartimentul Corpul de Control al președintelui Alin Nica.

Astăzi, viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, i-a atras atenția șefului CJ și PNL Timiș, Alin Nica, asupra acestui aspect.

Mi-a sărit în ochi un nume de pe lista fabricii de falși funcționari a dlui. Robu: Călin Popescu. Angajat în Primărie în urma unei lucrări scrise de nora sa, care tocmai ce și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnată pentru acest fals, dl. Popescu e azi șeful corpului de control al Consiliului Județean. Dle. Alin Nica, dacă nu v-a zis dl. Robu la ospățul de weekend-ul trecut, vă zic eu acum: șeful corpului de control de la instituția pe care o conduceți e un fals funcționar public! Cum se poate ca aparatul dumneavoastră de control să fie condus de un falsificator? Cum puteți avea încredere că-și face treaba, când acel funcționar nu și-a putut nici măcar scrie lucrarea? A fost nevoie de scrisul nurorii pentru a fi angajat în Primărie. Îl mai țineți în funcție doar fiindcă e liberal de-al dumneavoastră? Dar pe dl. Lulciuc, declarat incompatibil de ANI, îl mai țineți în Consiliul Local? Rămâne lider de grup al PNL un consilier ce-a făcut afaceri chiar cu societățile Timișoarei? Când ați apărut pe scenă, păreați un lider reformist, dle. Nica. Un lider care se va debarasa de oamenii și metehnele trecutului. Dar în acești ani v-ați înconjurat de dubioșii și corupții dumneavoastră și, acolo unde mai erau câteva locuri libere, i-ați împrumutat pe cei din timpul domniei domnului Robu“, a scris Ruben Lațcău pe pagina sa de Facebook.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole