Vicepreședintă a PNL Timiș – membră în CA al Aquatim, soțul angajat la Primăria Timișoara, nora angajată la Primăria Timișoara, firma fiului său contracte din bani publici cu diverse primarii

Buletin de Timișoara a prezentat, joi, faptul că două foste angajate din Primăria Timișoara au fost implicate în fraudarea angajărilor și au încheiat câte un acord de recunoaștere a vinovăție cu procurorii DNA.

Este vorba despre Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz care au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare în prima instanță după ce au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați.

Unul dintre candidații respectivi a fost chiar un consilier personal al fostului primar Nicolae Robu.

E vorba de Florin Răvășilă, fost director al Direcției Clădiri, Terenuri si Dotări Diverse – I Est în mandatul lui Nicolae Robu, despre care procurorii spun că nu a avut nicio implicare în trucarea concursurilor“, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Buletin de Timișoara a arătat că Elena Daniela Adam este soția directorului de Spitalul de Copii Louis Țurcanu, Ovidiu Adam, fost președinte al Comisiei de Sănătate a PNL Timiș.

La rândul său, Bianca Simona Vetrovetz este nora unei vicepreședintă a PNL Timișoara, Carmen Popescu, membră în Consiliul de Administrație al Aquatim, unde a deținut chiar și funcția de președinte al CA-ului respectiv.

Mai mult, socrul Biancăi Simona Vetrovetz, adică Călin Gheorghe Popescu, a fost angajat și el în Primăria Timișoara, iar după angajarea în Primăria Timișoara s-a transferat la Prefectura Timiș, ca…ATENȚIE… șef la Corpului de Control, instituție care la vremea respectivă era condusă de o altă membră a PNL Timiș, Liliana Oneț. Călin Gheorghe Popescu nu a stat prea mult nici la Prefectura Timiș, ci s-a transferat la Consiliul Județean Timiș, unde salariile probabil sunt mai mari, și activează…culmea…la Compartimentul Corpul de Control al președintelui Alin Nica, care este la rândul său cerectat de procuorii Curții de Apel Timișoara pentru comiterea a trei posibile infracțiuni – fals în declarații, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și conflict de interese. Asupra acestui aspect a atras astăzi atenția viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău.

Interesant este că din declarația de avare a Biancăi Simona Vetrovetz rezultă că și în perioada cât era angajată a Primăriei Timișoara deținea 50% din acțiuni la firma S.C. VETROVETZ Consulting & Engineering S.R.L., împreună cu soțul său Sebastian Vetrovetz care deținea cealaltă jumătate din acțiuni.

S.C. VETROVETZ Consulting & Engineering S.R.L. ( VEC ) este o companie tânără, fondată de către dl. Sebastian Vetrovetz, apărută pe piața locală și zonală a proiectarii, serviciilor de management și consultanța în construcții, în anul 2013, având ca domeniu de activitate principal arhitectura.Compania noastră oferă servicii de proiectare și consultanță imobiliară atât în sectorul public cât și în cel privat. Abordarea noastră a misiunilor de proiect implică o echipă cu experiență în domeniu capabilă de rezolvarea problemelor“, se arată pe site-ul companiei.

Unul dintre proiectele de care s-a ocupat firma fiului vicepreședintei PNL Timișoara, Carmen Popescu, este cel referitor la modernizarea Pieței din Făget, un proiect al Primăriei Făget, care este condusă de un coleg de partid al lui Carmen Popescu, primarul PNL Timiș, Marcel Avram.

Așa cum se poate observa din fotografiile de mai jos la momentul inaugurării pieței a fost prezent și Nicolae Robu care era primar al Timișoarei și președinte al PNL Timiș.

Nu a lipsit din prezidiu nici senatorul Alina Gorghiu, actualmente ministru al Justiției.

Screenshot

Un alt proiect de care s-a ocupat firma S.C. Vetrovetz Consulting & Engineering S.R.L. este unul care s-a lăsat cu un scandal național.

Este vorba despre cel al unui cămin cultural din comuna Dumbrăvița, condusă la vremea respectivă de primarul PSD Timiș, Victor Malac, construcție care s-a finalizat cu două scări cu balustradă, placate cu granit care duc spre tavan, așa cum puteți citi AICI.

De asemenea, firma s-a mai ocupat și de proiect privind intrarea în legalitate a unei capele din comuna Satchinez, comună condusă de primarul PNL Timiș, Florin Cheaua.

Așadar, o vicepreședintă a PNL Timișoara care este membru al Consiliului de Administrație al Aquatim, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara, avea soțul angajat la Primăria Timișoara, nora angajată tot la Primăria Timișoara, iar firma fiului beneficia de contracte din bani publici chiar cu primăriile PNL Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole