PNL Timiș a devenit o “shaorma cu de toate” – mâncată la Dubai pe bani publici

Vizita la Dubai a șefului PNL Timiș și CJ Timiș dezvăluită de presa centrală rămâne un mister pentru publicul interesat, dar probabil și pentru membrii de partid peneliști.

Deși primarii au cerut o explicație, unul dintre ei chiar public, în cadrul unei emisiuni TV, este vorba despre Ionuț Stănușoiu de la Ghiroda, problema a fost aruncată în derizoriu și tratată ca subiect de cancan în mod intenționat. Ceea ce arată că peneliștii de astăzi aflați în funcții nu își înțeleg rolul de indivizi sau individe aflate în serviciul public și nu la propria firmă, de unde și conduita și acțiunile trebuie să fie altele.

Dacă primarii și-au primit explicația sau nu, încă nu am aflat, dar putem presupune că în stilul șefiei Alin Nica și Dănuț Groza cei doi au mai oferit câte o gogoașă primarilor care așteptau ca vrăbiile în cuib, cu ciocurile deschise, să mai halească vreo râmă oferită pe post de dineu oficial.

Vizita la Dubai a șefului PNL Timiș și CJ Timiș, Alin Nica deși s-a transformat într-o șaroma cu de toate, nu este subiect de cancan, ci este o gravă încălcare a conduitei unui înalt demnitar, iar într-o țară normală am afla și dacă s-a încălcat sau nu legea. Dar nu suntem o țară normală, însă nu putem să nu ne întrebăm anumite chestiuni care ridică mai suspiciuni.

Să le luăm pe rând.

După dezvăluirile presei centrale și locale nu a fost oferită nicio explicație oficială – o conferință de presă, o declarație sau comunicat de presă – nici de PNL Timiș, dar nici de CJ Timiș și nici de Alin Nica. Așa s-ar fi procedat într-o societate civilizată. Dar PNL Timiș și CJ Timiș pur și simplu disprețuiesc transparența în epoca Alin Nica.

Așa s-a ajuns ca întrebări precum cele de mai jos să rămână fără răspuns:

1. De ce și cum un înalt demnitar al statului, cum este președintele CJ Timiș, a ajuns să stea la masă cu un interlop sau o individ cu vaste relații și interese în zona interlopă?

2. Cine este exact “investitorul din Dubai”? Este el solvabil, deci are avea fondurile necesare pentru o mega investiție cum este un terminal Cargo?

3. Unde este/dacă există corespondența oficială a CJ Timiș pentru o asemenea întâlnire?

4. Cine a făcut parte din delegație?

5. Cât a costat în total, până la ultimul cent, afacerea Dubai?

6. Dacă a fost o întâlnire privată, ce căuta la masă președintele CJ Timiș discutând despre investiții publice cu un interlop?

Din dezvăluirile Cancan aflăm că de întâlnirea cu Cristian Birlic, intermediarul întâlnirii cu investitorul emiratez, s-a ocupat directorul de cabinet al șefului CJ Timiș, Iosif Nicoară, poreclit “Borsetă”, deoarece a fost implicat într-un dosar al șpăgilor în vămi, așa cum reiese din anumite discuții purtate pe aplicația whatsapp. De unde se nasc mai multe întrebări:

1. De la cine avea Iosif Nicoară mandat să negocieze cu interlopii din poziția sa de șef de cabinet al președintelui CJ Timiș?

2. Cum, când și prin cine l-a cunoscut pe Cristian Birlic șeful de cabinet al președintelui CJ Timiș, Iosif Nicoară?

3. Există documentele oficiale, în afară de conversații whatsapp, emise de CJ Timiș pentru această întâlnire și cine le-a aprobat?

4. Care era agenda oficială a discuțiilor dintre șeful CJ Timiș și interlopul Cristian Birlic?

5. Poate avea o agendă oficială un șef de CJ Timiș la o întâlnire cu un interlop?

6. Repetăm: este normal ca șeful CJ Timiș să se întâlnească cu un interlop și să discute despre bunuri publice care ar ajunge pe mâna unor personaje dubioase?

7. Ce fel de șef al unei administrații își ia un director de cabinet care este poreclit “Borsetă“?

8. Ce fel de șef de partid și de administrație nu oferă nicio explicație oficială despre ce căuta la masă cu un interlop, dar nici nu se uită în oglindă să-ți vadă propriile acțiuni, ci primul lucru pe care îl face este să găsească vinovații care l-ar fi dat în gât?

Ultima chestiune, și poate cea mai gravă, este legată de discuția avută cu investitorul, găsit înțelegem de interlopul Cristian Birlic, legată de construirea unui terminal Cargo la Aeroportul Timișoara. Intenția degajată în urma discuției a fost dezvăluită chiar de Alin Nica pe propria pagină de Facebook și sună așa.

Consiliul Județean Timiș și-a făcut treaba și a atras investitori, rămâne de văzut dacă și Bucureștiul își face partea sau interesele județului nostru vor fi puse la coada listei de priorități”, a transmis Alin Nica în luna martie

Din știrea dată de Alin Nica însuși se degajă mai multe întrebări:

1. Pe ce bază legală a angajat șeful CJ Timiș cheltuieli de bani publici și discuții oficiale intermediate de un interlop și de șeful său de cabinet pentru o investiție care nu intră în sfera CJ Timiș, iar patrimonial CJ Timiș nu deținerea terenul pe care ar fi putut fi construit un terminal Cargo?

2. A făcut Alin Nica abuz în serviciu mergând la întâlniri oficiale și angajând responsabilități pe care nu le are și pe proprietăți care nu sunt ale județului Timiș? Este ca și cum dv. negociați cu un samsar imobiliar să construiască o casă pe terenul vecinului.

3. De ce Iosif Nicoară, șeful de cabinet, nu a fost demis de urgență, de către președintele CJ Timiș, pentru întâlnirea aranjată cu Cristian Birlic? Neluând nicio măsură administrativă înseamnă că Alin Nica este de acord cu un asemenea comportamente instituționale, deci știa că se va întâlni oficial cu un interlop?

4. De ce PNL Timiș nu l-a demis de urgență pe Alin Nica din cauza faptului că a produs un nou scandal național?

5. Este adevărat că Iosif Nicoară, șeful de cabinet și Loredana Lungu, purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, care nu a emis instituțional nicio poziție oficială în numerele administrației județene apolitice pentru a explica situația, sunt oamenii impuși de secretarul general al PNL Timiș, primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, și astfel Alin Nica, adică șeful CJ Timiș!!!, nu ar avea nicio autoritate în privința celor doi?

6. Cine conduce în aceste condiții CJ Timiș și este adevărat că Alin Nica ar fi doar o marionetă?

Buletin de Timișoara a fost singurul cotidian online din județul Timiș, deși sunt câteva zeci de asemenea gazete, care v-a prezentat costuile “afacerii Dubai”, așa cum puteți citi AICI.

Redacția noastră solicită conducerii PNL demiterea lui Alin Nica din fruntea PNL Timiș în urma scandalului provocat de afacerea Dubai și retragerea sa din funcția de șef al administrației județene.

Demisiile de onoare ale lui Alin Nica și Iosif Nicoară nu le putem solicita deoarece cei doi în mod evident nu posedă așa ceva, pentru că ar făcut-o din bun simț fără să le ceară cineva.

Procurorilor la fel nu le putem solicita să investigheze prin autosesizare afacerea Dubai, domniile lor fiind ocupați cu niște nimeni, angajați pe la direcțiile agricole, sau cu polițiști care joacă la păcănele și nu și-au declarat câștigurile.

Timișul la nivel european – sloganul de campanie din 2020 al PNL Timiș, semănă izbitor cu Să Trăiți Bine!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole