USR Timiș prezintă un nou bilanț săptămânal al primarului Timișoarei, Dominic Fritz și al viceprimarului Ruben Lațcău.
Un comunicat de presă, postat pe Facebook, prezintă, pe scurt, ce a mai făcut cei doi împreună cu administrația USR și aparatul primăriei
“Au turnat un strat de asfalt pe bulevardul Cetății care le-a permis să redeschidă circulația. Au fost montate indicatoarele de circulație și marcajele temporare galbene, iar traficul va fi mutat în următoarele săptămâni pe această parte, în timp ce șantierul se va muta pe cealaltă parte a bulevardului.
Au început lucrările la exteriorul Castelului de Apă și se va lucra la liftul care va transporta vizitatorii până în vârf. Proiectul este cofinanțat din fonduri norvegiene și se află în lista lungă de proiecte de infrastructură culturală pe care Municipiul Timișoara le pregătește pentru 2023. Proiectul avansează bine, vor începe lucrările pe exterior în cursul acestei luni și se va lucra la liftul care va transporta vizitatorii până în vârf. Valoarea investiției este de 10,9 milioane de lei, din care 7,4 milioane de lei reprezintă finanțarea din fonduri norvegiene.
Au inaugurat noul sediu al Direcției Fiscale. Acest sediu se află într-o nouă clădire din cadrul Iulius Town, a fost donată „la roșu” Primăriei Municipiului Timișoara și acordată Direcției Fiscale. PMT a investit aici în ultimele luni 6,5 milioane de lei în amenajarea acestui sediu, pentru confortul zecilor de mii de timișoreni care interacționează anual cu Direcția Fiscală.
Se reamenajează spațiul pe str. Gh. Lazăr pentru ca toți utilizatorii drumului să se deplaseze în siguranță. Strada Gheorghe Lazăr este unul din principalele culoare de mobilitate din Timișoara, care face legătura între centrul orașului și zona periurbană. Aici se realizează una dintre primele piste de bicicletă care nu sunt simple linii trase pe trotuar, ci este relocată complet pe carosabil, cu delimitare necesară și măsuri de siguranță pentru bicicliști.
Se fac lucrări de modernizare în zona Kuncz. Lucrările la Centrul Cultural și Educațional au un avans față de graficul inițial. Șantierul a început în februarie anul acesta și a fost realizată structura de rezistență în proporție de 60%. Centrul va găzdui 100 de copii cu vârste între 7 și 12 ani, aflați în risc de excluziune social. Aici își vor putea face temele, vor face cursuri de muzică, de desen, de teatru, vor citi sau vor face sport sub îndrumarea profesionistă a celor de la Direcția de Asistență Socială, sprijiniți de Institutul Intercultural Timișoara și de alte ONG-uri de profil.
Au contractat ultima etapă de lucrări la corpul B al clădirii spitalului Louis Țurcanu. Aceste lucrări suplimentare se realizează pentru a se asigura că noua clădire se va conforma legislației actuale pentru avizarea ISU, dar și pentru modificările cerute între timp de către managementul spitalului, care să reflecte modul în care lucrează ei acum. Termenul de finalizare este de 5 luni și constructorul s-a asigurat că se va încadra în termen, astfel încât să existe timp pentru eventuale remedieri la recepționarea investiției.
Au lansat proiectul de elaborare al Planului de Acțiuni pentru un Oraș Verde. Timișoara se alătură Programului Orașe Verzi al Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare“, arată USR Timiș.