SURSE. PSD Timiș urmează să decapiteze organizația de tineret – decizia urmează să fie luată imediat după alegeri – “Totul pentru Timiș“ se transformă în “Totul pentru Bani“

PSD Timiș se comportă în ultima perioadă ca și cum ar fi câștigat deja alegerile locale din 9 iunie.

În acest sens, atmosfera pe care vrea să o întrețină partidul în opina publică este una prin care dorește să arate unitate, înțelegere, sprijin comun, faptul că sunt pe cai mari, invincibili, mai ales că sunt “comasați“ cu PNL.

Nimic mai fals însă. 

Luptele interne sunt în toi, acuzațiile de sabotaj sunt la ordinea zilei, campania electorală băltește din lipsă de personal, idei și angajament, bătăliile între cei care se văd deja vicepreședinți la Consiliul Județean sau viceprimari ai Timișoarei sunt la ordinea zilei, dar despre aceste subiecte vom reveni curând într-un alt articol.

Culmea este că letargia organizațiilor vine tocmai din atmosfera falsă întreținută de conducerea filialei: “din moment ce câștigăm oricum, pentru ce să ne mai batem capul“, își spun cei mai mulți PSD-iști, care în precampania electorală și începutul campaniei se pozau prin diverse destinații exotice, fiind plecați prin vacanțe.

Așadar, PSD Timiș a menținut o minciună pe post de o strategie care astăzi pare că se întoarce împotriva sa, deoarece lupta nu e gata.

Filiala face pe hârtie sau în “capul de hârtie“ al unor liderii, planuri peste planuri, organizări peste organizări, promisiuni peste promisiuni de vânzare viitoare a posturilor publice, cel mai probabil numărul celor care au primit asigurări că vor prinde un “ciolan“ după alegeri va depăși cu mult concurența de la medicină pe post.

Din cauză că se consideră deja câștigători, cei din PSD Timiș fac deja planuri pentru perioada post alegeri, deoarece consideră că e doar o chestiune de timp până când se vor instala pe fotoliile călduțe puse la dispoziție de electorat. 

De aceea, surse social-democrate au declarat pentru Buletin de Timișoara că una dintre primele măsuri luate după data de 9 iunie va fi “decapitarea“ conducerii județene a organizației de tineret, TSD Timiș.

Același surse au precizat că oficial se va arunca vina pe TSD Timiș pentru lipsa de mobilizare în campania electorală, una reală, actuala conducere în frunte cu Claudiu Baiaș fiind un eșec.

Lipsa de mobilizare a TSD este extrem de vizibilă chiar în fotografiile postate în mediul online de către PSD Timiș, deoarece la multe acțiuni desfășurate în județ, de exemplu la Gătaia, au fost mobilizați tinerii de la TSD Timișoara, conduși de Răzvan Barta.

De unde a apărut întrebarea firească: ce caută tinerii din Timișoara la Gătaia?

Răspunsul a fost dat de aceleași surse social-democrate care au declarat că miza este slăbirea organizației județene de tineret pentru ca șeful TSD Timișoara să poată fi numit șef al TSD Timiș.

Scopul final al acestei mutări este însă altul, au spus sursele citate, și anume, numirea la TSD Timișoara a lui Andrei Țoancă, fiul consilierului local Radu Țoancă pe care viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, îl numea plastic ca fiind “o legendă urbană pentru traficul de influență pe care-l practică“.

Numirea lui Andrei Țoancă la conducerea TSD Timișoara este extrem de importantă pentru actuala conducere județeană a PSD Timiș, cu atât mai mult cu cât Radu Țoancă a fost mutat pe lista de consilieri județeni, listă care semănă mai mult cu un “tomberon“, și va fi un apropiat al posibilului viitor președinte al CJ Timiș, Alfred Simonis, pe care PSD-iștii îl văd deja câștigător detașat în fața lui Alin Nica actualul șef al administrației județene.

Radu Țoancă, spun sursele social-democrate, va fi un fel de om care îi va face lui Alfred Simonis tot ceea ce se numește “dirty work-ul“, acesta fiind deja prezent prin județ “rezolvând“ chestiuni în numele șefului PSD Timiș.

În aceste condiții este de așteptat ca sloganul actual folosit de PSD Timiș în campania electorală, “Totul pentru Timiș“ să se transforme rapid în obiectivul “Totul pentru Bani“.

De asemenea, trebuie făcută precizarea că promisiunile de numire în funcții publice din județ pe care conducerea PSD Timiș le face la ora actuală depășește cu mult numărul disponibil, iar promisiunile se vor putea materializa doar dacă vom asista la o premieră: să avem, de exemplu, doi directori cu jumătate de normă fiecare, pentru ca toată lumea să fie mulțumită. Sau totul a fost doar “sclipici“ să le ia ochii la “fraieri“ până trec alegerile.

Jocurile însă poate fi date peste cap dacă PSD Timiș nu va câștiga alegerile locale, lucru deloc exclus la ora actuală, județul nefiind nici pe departe câștigat deja.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole