O nouă acţiune de dezinsecţie aeriană și terestră, la Timișoara

Primăria Timişoara anunţă că, în perioada 20-31 iulie, se va desfășura o nouă acţiune de dezinsecţie. Activitatea demarează cu aviotratamentul care se aplică dimineața de la răsărit până la ora 10, şi seara după ora 17 până la asfinţit. Această activitate va fi continuată cu tratamente terestre de dezinsecţie, în perioada 25-31 iulie, între orele 21-06 ,pe domeniul public al Timişoarei.

Prestatorul autorizat pentru efectuarea acestor lucrări este societatea Coral Impex SRL. „Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător. Rugăm cetăţenii  să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute”, anunță Primăria Timișoara.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole