FOTO. Dominic Fritz, după incidentul de la Spitalul de Copii: viața niciunui copil nu a fost pusă în pericol grație intervenției rapide

42 de copii au fost evacuaţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, în urma degajării de fum la două etaje ale clădirii, au fost transferaţi pe alte secţii ale unităţii sanitare şi la mai multe spitale din oraş.

La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat„, a precizat Elena Megherea, așa cum puteți citi pe larg AICI.

Primarul Dominic Fritz s-a deplasat la fața locului împreună cu viceprimarul Ruben Lațcău și a declarat că viața niciunui copil nu a fost pusă în pericol grație intervenției rapide.

Azi noapte a fost alertă de incendiu la spitalul de copii Louis Țurcanu. Am fost de dimineață cu viceprimarul Ruben Lațcău și directorul spitalului, Ovidiu Adam, să evaluăm situația. Câteva cabluri s-au topit și au produs foarte mult fum care s-a propagat prin pereții falși și așa s-a dat alarma. Acum, pe holurile de la etajul 1 încă se mai simte mirosul de fum, dar din fericire pagubele au fost mici.  Întreaga instalație electrică și medicală este verificată împreună cu echipele ISU și va fi repusă în funcțiune odată ce avem certitudinea că nu vor mai exista probleme. Siguranța copiilor primează și sperăm să îi primim cât mai curând înapoi. Cei 42 de copii internați au fost mutați în mai puțin de o oră în alte secții sau transportați de urgență la alte spitale din oraș. Viața niciunui copil nu a fost pusă în pericol grație intervenției rapide a profesioniștilor în uniforme și a celor în halate. Le mulțumesc pentru promptitudinea și grija cu care au acționat în miez de noapte (La Țurcanu se fac exerciții de evacuare o dată la două luni. Toată lumea știa exact ce are de făcut)“, a spus Dominic Fritz.

Edilul a readus în discuție și noul spital de copii.

La Spitalul de copii Louis Țurcanu, noua clădire a stat blocată în șantier mai bine de 10 ani. Anul acesta o finalizăm. Dar pentru a putea funcționa avem nevoie urgentă de dotări. Am depus cerere de finanțare pe fonduri PNRR pentru a dota și mobila acest nou spital de șase etaje. Este absolut crucial să mobilizăm toate forțele politice, și la nivel local și la nivel național, pentru a obține aceste fonduri și de anul viitor, să ne putem trata copiii în condiții moderne în noua clădire“, a mai precizat primarul Timișoarei.

La rândul său subprefectul PSD de Timiș Sorin Ionescu, prezenta la fața locului noaptea trecută, a mulțumit forțelor de intervenție.

Noaptea trecută s-a reușit evitarea unui posibil incendiu la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara. Mulțumiri celor de la ISU Timiș care au făcut posibil acest lucru și tuturor celor care s-au mobilizat în evacuarea din spital a copiilor și a aparținătorilor acestora în siguranță! Viața are prioritate!“, a declarat Sorin Ionescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole