Haos în “Prefectura de Sticlă“ a PSD Timiș – nu se știe câți refugiați sunt în județ – în condițiile în care doar aseară 31 de persoane au fost cazate în Timișoara

Prefectura Timiș, redenumită pentru marketing în “Prefectura de Sticlă“ de noul prefect PSD Mihai Ritivoiu, își arată limitele competenței și demonstrează că instituțiile statului sunt depășite la toate capitolele în criza refugiaților din Ucraina.

Astăzi, într-o conferință de presă, prefectul Mihai Ritivoiu, a susținut că la ora actuală nu există nicio cerere a vreunui refugiat care să fie cazat în județ.

“Salutăm inițiativele autorităților locale care fiecare în baza disponibilităților preiau solicitările de la populație și ajută unde se poate. Noi nu ne aflăm în prima linie a acestui val de refugiați, singurul lucru pe care județul Timiș l-a făcut punctual a fost ca la solicitarea IGSU să detașeze tabăra mobilă, gonflabilă, cu 200 de paturi în județul Bistrița-Năsăud pentru a fi implementată acolo pentru cazul în care se va impune ocuparea ei. La nivelul CJSU Timiș am avut chiar astăzi o ședință în care am aprobat documentele privind numărul de locuri de cazare oferite de autoritățile locale respectiv de către hoteluri pentru a avea o bază de date care până în acest moment nu a fost accesată și nu ne-a solicitat nimeni sprijinul în acest sens“, a spus Mihai Ritivoiu.

Curios este că tot astăzi voluntarii de la “Timișoara pentru Ucraina“, campanie inițiată de Primăria Timișoara prin Fundația Comunitară, au anunțata că aseară au ajuns în Timișoara 31 de refugiați, despre care prefectul Mihai Ritivoiu nu știe nimic.

“Aseară, echipa noastră de la centrul de suport a cazat încă 31 de persoane în locuri sigure, verificate în prealabil. Am ajuns la 60 de persoane cazate. Sunt mame, copii, persoane în vârstă. Oameni într-o situație disperată care au nevoie de ajutorul nostru.Vă mulțumim pentru ajutor și implicare! Vrei să oferi un loc de cazare pentru refugiați? Înscrie-l pe https://timisoarapentruucraina.ro/ro/register și echipa noastră te va contacta“, au transmis astăzi cei de la Timișoara pentru Ucraina.

Rămâne întrebările: Cum ajung acești oameni în Timiș? De ce autoritățile știu mai puține despre ei decât ONG-urile? Câți refugiați sunt astăzi în județul Timiș?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole