Gafă la deschiderea Consulatului onorific al Belgiei – administratorul public al județului, Marian C. Vasile, a transmis salutări din partea președintelui Nicolae…Alin Nica

La Timișoara a fost deschis consulatul onorific al Belgiei, în urma unei “chermeze“ care a avut loc seara trecută.

Primul consul onorific al Belgiei la Timișoara va fi timișoreanul Ovidiu Şandor, om de afaceri, specialist în cultură și betoane, fost șef de croitorie.

Din partea autorităților locale au participat primarul Timișoarei – Dominic Fritz, prefectul PSD de Timiș – Mihai Ritivoiu și a lipsit șeful CJ Timiș, Alin Nica, instituția fiind reprezentată de către administratorul public al județului, Marian C. Vasile, despre ale cărui fapte de vitejie recente puteți citi AICI.

Conform unor surse al Buletin de Timișoara, Marian C. Vasile a fost protagonistul unei scene comico-penibile, care a pus invitații în dificultate, iar aceștia abia s-au putut abține de la un râs general, deoarece când a luat cuvântul, administratorul public al județului, a ținut să scuze absența neprotocolară a șefului său, Alin Nica, și a spus că “transmite salutări din partea președintelui Nicolae…Alin Nica“.

Momentul a făcut ca participanții să-și râdă în barbă despre nivelul celor care au ajuns să conducă județul Timiș, și probabil stânjenit de propria gafă, administratorul public al județului, Marian C. Vasile s-a așezat în fața unei uși pe care scria “ieșire“.

O ieșire rușinoasă care va veni peste administrația incompetentă PNL-istă, fapt remarcat chiar zilele trecute de fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, care spunea că “șeful actual al CJ Timiș, Alin Nica, nu își respectă funcția și nu își înțelege rolul“, fapt confirmat din nou seara trecută, acesta fiind absent de la un important eveniment diplomatic, probabil ocupat să mănânce un blid de păsui prin satele județului.

Ca fapt divers să mai menționăm și faptul că patriot fiind, Marian C. Vasile, a fost singurul oficial care a vorbit în limba română, restul având abilități de a vorbi limbi străine.  

Deschiderea oficială și protocolară a Consulatului onorific al Belgiei la Timișoara, a fost descrisă pe Facebook, de către prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu.

România şi Belgia au mai multe în comun decât poate părea. Ambele țări s-au format în negura secolului al XIX-lea cu implicarea diplomației franceze, prin unirea a două provincii şi cu rol de state tampon între trei imperii: Belgia la vest, între Franța, germani şi Marea Britanie (prin Olanda), iar România la est, între Imperiul Otoman, Imperiul Rus şi Imperiul Habsburgic. Constituția noastră din 1866 a fost puternic inspirată de cea Belgiei din 1831, una din cele mai liberale din acele vremuri. Ca amănunt picant, fostul nostru preşedinte a avut un stagiu profesional de succes, zic unii, la Anvers. Sunt convins că domnul Ovidiu Şandor, primul consul onorific al Belgiei la Timişoara, va contribui activ la apropierea relațiilor dintre cele două țări. Trăiască prietenia între popoarele român şi belgian!“, a scris Mihai Ritivoiu.

La Timișoara funcționează la ora actuală două consulate generale – Germania și Serbia – și 15 consulate onorifice.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole