PSD Timiș: conducerea Consiliului Județean nu are ochi și nici urechi – apel pentru consultarea cetățenilor în privința drumului care leagă Girocul de Timișoara

Consiliului Județean Timiș a început în luna iunie lucrările la patru sensuri giratorii de pe drumul județean dintre Timișoara și Giroc.

Contractul a fost atribuit, așa cum Buletin de Timișoara a scris la vremea respectivă, unei firma care aparține unui fostcandidat PNL  Timiș la Camera Deputaților, care mai este și angajat al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Buletin de Timișoara a prezentat în premieră și în exclusivitate faptul că CJ Timiș pe data de 18 aprilie 2023 a realizat o achiziție publică, prin încredințare directă, pentru a stabilit constructorul celor patru sensuri giratorii. Conform datelor disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, firma angajată de Consiliul Județean se numește Gold Tag Trans SRL, cu sediul în satul Leu, județul Dolj, în apropiere de municipiul Craiova. Firma a primit un contract de aproape 500.000 de lei pentru “amenajarea ca sensuri giratorii provizorii a intersecțiilor drumului județean DJ 595 (Calea Timișoarei din loc. Giroc) cu Bd. Aviației, Bd. Soarelui, Str. Jupiter și Str. Neptun (P.Th.: Sistematizare circulație pe Calea Timișoarei (DJ 595) pe sectorul între Bd. Aviației și str. Gării)“”. Interesant este că potrivit datelor din listafirme.ro, firma din Dolj nu are niciun angajat și îl are ca asociat unic și administrator pe un anume Grigorie Toni Alexandru, care potrivit unei declarații de avere din 2020, este inginer la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara și membru al PNL Timiș“, se arată în articolul respectiv.  

Ei bine, lucrarea a ieșit de toată jena, fapt semnala într-un alt articol Dorel“ de la CJ Timiș lovește din nou – Alin Nica a făcut girații “cât un colac folosit de copii la piscină“ pe drumul dintre Timișoara și Giroc: “din dorința de a fluidiza traficul, noi îl îngreunăm.

Acum, conducerea Consiliului Județean dorește refacerea proiectului, însă fără consultarea cetățenilor, așa cum susține PSD Timiș.  

Nici în ultimul ceas nu există consultare publică în legătură cu modificarea drumului județean care traversează Girocul. Am făcut apel la conducerea Consiliului Județean să informeze oamenii despre ce lucrări urmează să facă, despre cum modifică, din nou, acest drum, să facă un demers public, dar…liniște. Nu au ochi, nu au urechi! Săptămâna viitoare încep lucrările, dar nu avem nicio informație despre proiect, despre cum vor să fluidizeze zona. După experiența anterioară, care a fost un dezastru, ar fi fost corect să-i asculte și pe locuitorii Girocului, ei sunt cei care zi de zi au de-a face cu traficul infernal de acolo. Încă mai e timp pentru o consultare, până săptămâna viitoare, ca oamenii să fie informați, conștienți de ce va urma în privința traficului de acolo!“, a declarat astăzi liderul grupului PSD din Consiliul Județean Timiș, Alexandru Iovescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole