PSD Timiș se întoarce în epoca luptelor Sorin “OUG13“ Grindeanu vs. Călin Dobra. Îi impută nerealizarea sălii polivalente

Ministrul Transporturilor, Sorin “OUG13“ Grindeanu, a fost prezent astăzi, 8 aprilie 2022, la Timișoara pentru a participa la sărbătorirea a 30 de ani de la înființarea Consiliului Județean Timiș.

După ceremonie, vicepremierul a susținut o conferință de presă în care a lansat un nou atac la fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra.

Atacul vine după ce în luna februarie, tot într-o confiență de presă, Sorin “OUG13“ Grindeanu, l-a atacat pe Călin Dobra pe tema drumului județean Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata – A1.

“Eu pot să fac spectacol la fiecare venire a mea și pot să îmi pun semne de întrebare, de exemplu, legate de un proiect pe care eu l-am demarat în vara lui 2016. Și anume, extinderea la patru benzi pe varianta Giarmata, de la Giarmata până la Dumbrăvița, inclusiv Dumbrăvița. Eu l-am demarat, atunci începuseră exproprierile, absolut tot. Dacă mă uit acum cum arată, nu este de vină doar domnul Nica, și cel de dinainte. Nu poți să stai de șase ani și să vii după șase ani să spui: reziliez. În toamna anului 2016, eu am fost cel care am demarat exproprierile și am demarat acest proiect. Eu eram atunci președintele consiliului județean și proiectul este în stadiul care e acum. Ăla nu e un drum național, ăla ține de consiliul județean“, a spus Sorin Grindeanu, în luna februarie.

Astăzi, subiectul atacului la Călin Dobra a fost sala polivalentă de la Timișoara și scoate la iveală un abuz grosolan comis la vremea respectivă, care arată de fapt cum funcționează instituțiile statului și cum unele proiecte sunt impuse peste rând.

“În urmă cu cinci ani am venit la aceeași festivitate, doar că erau 25 de ani, nu erau 30, eram în altă postură, și am avut o discuție după acea ședință în cabinetul președintelui de Consiliu Județean din acea vreme, domnul Dobra, discuție, eu eram prim-ministru, președintele de Consiliu Județean – Călin Dobra, primar – Nicolae Robu, și a fost și Mitropolitul Banatului. O discuție la care am făcut același apel pe care l-am făcut azi, în sală, și le-am cerut un lucru concret atunci, dați-mi rapid documentație pentru sală polivalentă, spunând-le, și s-a dovedit așa, desfășurarea ulterioară a evenimentelor, că am avut dreptate, nu știu cât o să mai rezist eu în funcția asta de prim-ministru, dar cât sunt, aș vrea să facem ceva rapid, dați-mi documentația pentru sală polivalentă până marți, vă rog, termen. Nu a fost marți, a fost miercuri, și după ce am dat acea documentație mai departe către CNI, spunându-le expres că este prioritatea unu a CNI, treceți pe locul întâi, realizarea sălii polivalente de la Timișoara, “da, am înțeles“ (n.r. răspunsul funcționarilor, proceduri? punctaje? reguli?), repet, erau în altă postură. După 24 de ore, responsabilii au venit și mi-au aruncat acea documentație, spunându-mi, nu fără o lipsă de satisfacție, să transmit alor mei din Timiș, din Timișoara, să învețe să facă o documentație, fiindcă nu poți să pui la dispoziție un teren care nu era liber de sarcini. A urmat o perioadă în care am avut un dialog cu primarul din acea perioadă, cu președintele de Consiliu Județean din acea perioadă, spunându-le mișcați-vă repede să pot să…nu s-a putut. Finalul este cel pe care îl vedem, toți timișorenii“, a declarat astăzi Sorin “OUG13“ Grindeanu.

Cele două atacuri vin după ce la finalul anului trecut Călin Dobra a fost pus, dar a și acceptat, în postura jenantă de a fi comesean cu Sorin “OUG13“ Grindeanu, deși sunt arhicunoscute luptele interne dintre cei doi, dar și cu Alin “Săteanul“ Nica, care l-a învins în alegerile locale, tot cu ajutorul PSD, la două întâlniri desfășurate la Prefectura Timiș, în urma cărora fostul șef al CJ Timiș nu s-a ales decât cu actualele palmele date peste cap de Ayatollahul politicii timișene.

Răspunsul lui Călin Dobra va fi cel mai probabil cel uzual: tăcere și acceptare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole