PNL Timiș va exclude 19 membri din partid, în frunte cu consilierul local Raul Ambruș

PNL Timiș îl va exclude pe consilierul local liberal Raul Ambruș, aflat în conflict cu conducerea județeană a filialei, după alegerile cu scandal din 3 iulie din PNL Timișoara, alături de alți 18 membri suspendați la ora aceasta din partid.  

Anunțul a fost făcut de șeful liberalilor, Alin Nica, într-o conferință de presă, care spune că motivul îl reprezintă faptul că partenerii de guvernare locală USR au făcut o înțelegere cu colegul său, tot liberal, în privința votării noului Consiliu de Administrație de la Colterm.

“S-a întâmplat că colegii de la USR au votat un nou Consiliu de Administrație de la Colterm fără a ține cont de partenerii de alianță, alegând să facă o înțelegere pe sub masă cu un consilier local PNL care va fi exclus din PNL, este deja suspendat, mă refer la Raul Ambruș, și să pună în pericol întreaga construcție solidă care asigură stabilitatea în Consiliul Local. USR a negociat cu Raul Ambruș și a pus bătăușii în CA, vă închipuiți că de aceea nu am votat și nu vom vota. Nu am votat nici membrii PNL, nici USR, pentru că am observat că partenerii noștri sunt mai înclinați de a promova pe funcții oameni neaveniți care nu au nicio legătură cu Colterm și îi vom lăsa să găsească soluții cu acești oameni pe care i-au ales, să rezolve problemele. Îi lăsam să vedem dacă vom avea căldură la iarnă. Nu pot să fac nimic, decât să spun că ce fac ei nu e bine. Domnul Ambruș nu a mai participat la ședințele noastre, practic s-a autoexclus din PNL, vom urma procedurile statutare. Îi vom exclude și pe ceilalți 18 membri care au fost suspendați. Măcar se limpezesc apele și știm cine cu cine joacă. Vom urma procedurile statutare. Cred că o face din oportunism, o oportunitate de moment. E mai ușor de controlat că e unul singur, ca să discuți cu nouă consilieri cât are PNL e mult mai greu. E mai ușor de mulțumit un singur om. Iată, cu funcții prin Colterm și astfel să-l controleze“, a spus șeful PNL Timiș, Alin Nica.

Șeful PNL Timiș și-a acuzat apoi colegii de alianță de incompetență

“Am văzut că dl primar dorește bani pentru Colterm. La realizarea bugetului pe 2021 acest hulit Guvern Cîțu a dat Timișoarei 28 de milioane de lei pentru reabilitarea a două străzi și a unui parc. M-am dus să văd ce se întâmplă cu ele. Ei bine, acele lucrări începute de administrația liberală sunt și acum în același stadiu, în paragină, cu puține progrese. Banii respectivi nu au fost cheltuiți. Și atunci de ce să ceri bani în plus dacă nu i-ai cheltuit nici pe cei care i-ai avut la început de an. De ce să dea Guvernul bani în plus pentru Colterm când ai uitat de certificatele verzi. PNL nu va fi de acord cu transferul către populație prin prețul gigacaloriei a amenzii pe care Colterm a luat-o din cauza incompetenței sau neglijență sau abuz a celor de la USR. Fac un apel la instituțiile abilitate să cerceteze cine sunt vinovații pentru amendă pe care dl primar vrea să o plătească fie din buzunarele timișorenilor, fie să se milogească la guvern. Nicio variantă nu este corectă. Să o plătească cei vinovați pentru că nici până acum certificatele verzi nu au fost plătite. Chiar dacă dă bani guvernul ei nu sunt capabili să îi cheltuie. Guvernul a dat 28 de milioane de lei și ei nu au cheltuit nici jumătate până acum. Deci poți să le dai bani că ei nu știu ce să facă cu ei. Și totuși de ce să dai banii cetățenilor din alte părți pe incompetența altora. Nu cred că e corect.“, a mai precizat Alin Nica.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole