Familia unei consiliere a șefului CJ Timiș, Alin Nica, a dat lovitura – contract de 18 milioane de lei pentru apă și canalizare

Buletin de Timișoara a prezentat recent un caz atipic care s-a petrecut în administrația județeană chiar anul acesta.

Mai exact în luna ianuarie, Consiliul Județean Timiș încheia un contract de 300.000 de lei cu firma SC Grup DCM SRL, firmă care aparține tatălui consilierei personale a șefului CJ Timiș, Alin Nica, articol disponibil AICI.

Patronul firmei respective este Dumitru Dinulescu, fruntaș penelist, tatăl Oanei Șandru Dinulescu, consilieră personală a șefului CJ Timiș, Alin Nica și socrul deputatului PNL de Timiș, Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA pentru corupție.

Cazul este unul atipic tocmai din cauza unei incompatibilității ajunse la amoralitate care există într-un mod sfidător de evident și un minimum de bun simț i-ar fi împiedicat să încheie acel contract sau fiica patronului ar fi trebuie, din decență, să demisioneze din funcția deținută în cadrul CJ Timiș, pentru a elimina orice suspiciuni și discuții.

Dar ce morală putem aștepta totuși de la asemenea oameni, care fiind trimiși în judecată pentru dare de mită se plimbă creanga prin Parlament sub prezumția normală de nevinovăție și sunt desemnați în continuare ca reprezentanți ai liberalismului timișean la congrese ale PNL să voteze președinții partidului?

Ultima ispravă a familiei respective, înfocată susținătoare săteanului din Dudești și cu legături vechi de afaceri cu primăria Dudeștii Noi cât Alin Nica ne abuza urechile cu vocea sa de primar – cântăreț, a ieșit la iveală chiar ieri, 14 aprilie 2022, când pe pagina de Facebook a Consiliului Județean au fost postate mai multe imagini și informația că “6 localități din Timiș vor avea rețele de apă și canalizare după o investiție de peste 22 de milioane de lei”.

“Infrastructura județului Timiș se dezvoltă cu rețele de apă și canalizare în Făget, Colonia Fabricii, Tomești, Traian Vuia, Surducu Mic, Sudriaș! Aquatim a semnat astăzi, la Consiliul Județean Timiș, în prezența președintelui Alin Nica, contractul de lucrări, acesta având o durată de 24 de luni perioada de execuție. Cele 6 localități vizate de acest contract vor beneficia de reabilitarea și extinderea rețelelor de transport și distribuție a apei, respectiv peste 26 km de conducte noi pentru apa potabilă, precum și de realizarea și modernizarea a două gospodării de apă (Traian Vuia și Sudriaș). Banii sunt asigurați printr-un proiect european în valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane fonduri nerambursabile de la UE, derulat de Aquatim, în cadrul căruia #CJTimiș este partener cofinanțator”, se arată în postarea CJ Timiș.

Dintr-un comunicat de presă remis ulterior evenimentului de semnare desfășurat la CJ Timiș, de la care puteți vedea imagini la finalul articolului, aflăm că lucrările vor fi executate de o asociere de firme:

”În data de 14 aprilie 2022, Aquatim a semnat contractul de lucrări „Execuție rețele de apă și canalizare Făget, Colonia Fabricii, Tomești, Traian Vuia, Surducu Mic, Sudriaș”, cu Asocierea S.C. TUBULAR TEHNO SISTEM S.R.L. – S.C. FORMIN S.A. – S.C. TERMOPRO EDIL S.R.L. –  S.C. DINU INSTAL S.R.L. Contractul aparține „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Valoarea investiției este de 18.736.614,81 lei, fără TVA, iar durata contractului este de 24 de luni perioada de execuție, urmate de 60 de luni perioada de garanție. Cele 6 localități vizate de acest contract vor beneficia de reabilitarea și extinderea rețelelor de transport și distribuție a apei, respectiv peste 26 km de conducte noi pentru apa potabilă, precum și de realizarea și modernizarea a două Gospodării de Apă (Traian Vuia și Sudriaș). În ceea ce privește canalizarea, rețelele se vor extinde și reabilita pe o lungime de peste 1,8 km, se va monta 1 stație de pompare a apei uzate și 275 m de conducte de refulare. „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.  Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș”, se arată în comunicatul de presă.

Din informațiile disponibile pe listafirme.ro reiese faptul că administrator și asociat al firmei S.C. DINU INSTAL S.R.L. este, ca și în cazul anterior al SC Grup DCM SRL, același Dumitru Dinulescu, tatăl consilierei persoanele a șefului CJ Timiș, Alin Nica, instituție care este cofinanțator al proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș.

Mai mult, instituția care are rol ”să monitorizeze derularea proiectelor de investiții în infrastructura tehnico-edilitară aferentă Serviciului” și prin care se asigură cofinanțarea pentru primăriile sărace care nu au fondurile necesare este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Timiș, ai cărei membrii sunt o serie de primării din județ și Consiliul Județean Timiș.

Conducerea asociației respective este asigurată la nivel executiv de doi peneliști: consilierul județean Andrei Cotețiu, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese și de Nicolae Bitea, fost director al STPT, trimis și el în judecată de DNA pentru corupție în același dosar care îl vizează pe deputatul Cosmin Șandru, care au fost puși în funcții chiar lunile trecute.

Nimic nu se pierde, totul se transformă – spune un citat celebru. La fel se întâmplă și în viața politică din Timiș.

Întâlnire CJ Timis – 14.04.2022 – șeful CJ Timiș, Alin Nica, alături de primarii din Făget, Tomești și Traian Vuia
Întâlnire CJ Timis – 14.04.2022 – Andrei Cotețiu(stânga) alături de primarii din Tomești și Traian Vuia
Date firma Dinu Instal
Comunicat de presă – apă canalizare

Programul TM 2023 a fost aprobat de Bruxelles

Primăria Timișoara anunță că au fost parcurse toate etapele necesare pentru a putea demara finanțarea programului cultural prioritar Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Este vorba despre programul cultural…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole