Dominic Fritz: Avarii la trei puncte termice. Căldura va fi pornită pe strada București și strada Martir Todorov

Primarul Dominic Fritz a prezentat situația privind furnizarea agentului termic și cea a lucrărilor la diverse puncte termice.

“Facem în acest moment toate demersurile pentru a asigura în continuare furnizarea agentului termic în oraș. Ultimele puncte termice urmează a fi racordate la sistemul de termoficare centralizat în contextul lucrărilor de retehnologizare. Sunt câteva avarii și se lucrează la ele în acest moment.Avariile au fost detectate la 3 puncte termice. Pentru unul dintre puncte, PT Păltiniș (zona Iosefin), urmează să fie identificată locația exactă a avariei. La acest punct a fost finalizată vineri și racordarea la Liceul Grigore Moisil. Reparațiile pentru Punctul Termic 16 (racordare a la Spitalul Victor Babeș și Generală 16) și pe conducta Traian Vuia/Lidia vor fi finalizate astăzi . De asemenea, le mulțumim pentru răbdare și înțelegere celor care au fost afectați de proiectul de retehnologizare a conductelor din oraș.  Astăzi va fi pornită căldura pentru 3 imobile de pe strada București, iar mâine pentru un imobil de pe strada Martir Todorov. La următoarele puncte termice vor exista întreruperi ale furnizării pentru înlocuirea țevilor: PT 21 (până în 30.10), PT 63 (5 imobile – până în 23.10, 3 imobile până în 30.10), PT 45 (până în 30.10), PT 98 (până în 22.10)“, spune primarul Timișoarei.

Piața energiei – critică

“Situația pieței energetice este critică, am avut nenumărate întâlniri și discuții în această săptămână cu miniștri, responsabili guvernamentali și alți primari de municipii. Toate orașele mari suferă de explozia prețurilor, dar situația noastră este mai dificilă, Colterm nu are contract pe termen lung cu E.On din 2017, din cauza datoriilor acumulate încă din 2013. Am solicitat sprijinul Guvernului pentru a trece peste această iarnă dificilă“, a mai adăugat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole